Επιστρέφει από τις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία

Επιστρέφει από τις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης που από την Παρασκευή βρίσκονται στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή δεν συνεπάγεται ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση, αλλά από το οικονομικό επιτελείο εκπέμπουν ένα θετικό κλίμα ότι ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει κάποια εξέλιξη προς την κατεύθυνσης της σύγκλισης των δύο πλευρών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αύριο, Τετάρτη, να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Από την πλευρά του, το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως «πάμε για συμφωνία με τους δανειστές, πιθανότατα αύριο η μεθαύριο, ακόμα και με τηλεδιάσκεψη», σημειώνοντας ότι οι θεσμοί έχουν καταλάβει τις θέσεις της κυβέρνησης για εργασιακά και ασφαλιστικό και δεν αποτελούν σημείο τριβής.

Ωστόσο, από την πλευρά των δανειστών μέχρι και χθες, Δευτέρα, υπήρχε η εκτίμηση ότι δύσκολα θα υπάρξει κάποια απόφαση αυτή την εβδομάδα, δεδομένου ότι από την Πέμπτη ξεκινά και η αργία του Πάσχα για τους Καθολικούς. Στο πλαίσιο αυτό, το ορόσημο της 8ης Απριλίου που αναμένεται να υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό.

Πάντως, παράγοντες των δανειστών της χώρας δεν μπορούσαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια απόφαση σε πολιτικό επίπεδο για την Ελλάδα, καθώς ξεκαθάριζαν ότι σε τεχνικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σύγκλιση άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή