Χωρίς καλούπι: Τα ιδιαίτερα κοσμήματα της Ana Khouri

Χωρίς καλούπι: Τα ιδιαίτερα κοσμήματα της Ana Khouri

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάθος για τη γλυπτική ήταν η κινητήριος δύναμη για τη Βραζιλιάνα σχεδιάστρια κοσμημάτων Ana Khouri, της οποίας οι ιδιαίτερες δημιουργίες συνδυάζουν τα πολύτιμα υλικά με τη λειτουργικότητα. «Ένα κόσμημα πρέπει να κολακεύει με φυσικό τρόπο την ομορφιά αλλά και το χαρακτήρα μιας γυναίκας».

Ξεκίνησε να σχεδιάζει κοσμήματα μετά από μια παρουσίαση των γλυπτών της πάνω σε γυμνά μοντέλα, σε gallery του Sao Paolo, όταν ακόμα σπούδαζε εικαστικά, ενώ στην πορεία ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, όπου σπούδασε γεμολογία και σχέδιο κοσμήματος. Αν και αρχικός της στόχος δεν ήταν να παρουσιάσει τις δημιουργίες της στο ευρύτερο κοινό, το 2001 ίδρυσε το δικό της brand, το οποίο χαρακτηρίζεται από one-off μοναδικά κομμάτια, άλλοτε αριθμημένα, όλα από πολύτιμα υλικά, όπως χρυσός, διαμάντια pave αλλά και πολύχρωμοι πολύτιμοι λίθοι.

Η Khouri δεν σχεδιάζει συλλογές ανά σεζόν, παρά μόνο όταν της το επιτρέπει η έμπνευσή της, ενώ σκοπός της είναι να δημιουργεί κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ και να δίνει πάντα μια μοντέρνα εκδοχή σε κλασικά κοσμήματα -όπως τα ear cuffs που πρωτοσχεδίασε πριν από 10 χρόνια, τονίζοντας επίσης πως «σήμερα οι γυναίκες δεν χρειάζεται να συνδυάζουν τα κοσμήματά τους όπως κάνανε παλιά».

Πρόσφατα, παρουσίασε στο Παρίσι τις νέες της δημιουργίες με έναν τρόπο που θυμίζει πολύ εκείνη την έκθεσή της στο Sao Paolo. Ημίγυμνα μοντέλα, βαμμένα με λευκή μπογιά, που μοιάζανε σαν μαρμάρινα αγάλματα, φορούσαν τις χρυσές και πολύχρωμες δημιουργίες της. «Ήθελα αυτή η παρουσίαση να έχει ως επίκεντρο τα ίδια τα κοσμήματα και όχι τα μοντέλα που τα φορούσαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή