Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Με το αθηναϊκό αναγνωστικό κοινό θα συναντηθεί ο Τζόναθαν Φράνζεν  (φωτ.) στις 28 Απριλίου. Στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στην Ελλάδα, ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αναστάση Βιστωνίτη στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22). Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Τα μυθιστορήματα του Φράνζεν «Η εικοστή έβδομη πολιτεία» και «Κραδασμοί» κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση του Γιώργου-Ικαρου Μπαμπασάκη.

…Στους χώρους της Tate Britain έχει επιστρέψει από χθες το αμφιλεγόμενο «κρεβάτι» της εικαστικού Τρέισι Εϊμιν, 15 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στη λονδρέζικη γκαλερί. Η καλλιτέχνις είχε εκφράσει την επιθυμία της το έργο να παραμείνει στη «φυσική του κατοικία», όμως η Tate δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στη δημοπρασία του οίκου Christie’s τον περασμένο Ιούλιο. Τελικά, το «My Bed» πέρασε στην ιδιοκτησία του Γερμανού επιχειρηματία και συλλέκτη Christian Duerckheim, ο οποίος –αφού κατέβαλε το αστρονομικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ– αποφάσισε να το παραχωρήσει στην γκαλερί για μία δεκαετία.

…Για δύο εβδομάδες θα διακοπούν τα γυρίσματα του νέου σίκουελ των «Πειρατών της Καραϊβικής», εξαιτίας του τραυματισμού του Τζόνι Ντεπ. Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται για άλλη μία φορά τον πειρατή Τζον Σπάροου –αυτήν τη φορά με «αντίπαλο» τον Χαβιέ Μπαρδέμ στον ρόλο ενός φαντάσματος με εκδικητικές τάσεις–, τραυμάτισε το δάχτυλό του στις αρχές Μαρτίου και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Προηγουμένως, τα γυρίσματα της ταινίας είχαν καθυστερήσει εξαιτίας του κυκλώνα Νέιθαν που «χτύπησε» τη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας τον Φεβρουάριο.

…Μια τελευταία φορά θα «βγάλει νύχια» ο Χιου Τζάκμαν. Οπως ανακοίνωσε μέσω του Instagram o 45χρονος σταρ, η επόμενη κινηματογραφική συνέχεια των περιπετειών του «Wolverine» θα είναι και η τελευταία, τουλάχιστον με τον ίδιο στον ρόλο του ευέξαπτου χάρτινου ήρωα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2017, ενώ το 2016 θα κυκλοφορήσει το νέο κινηματογραφικό σίκουελ των «Χ-Μen» – πιθανότατα με τη συμμετοχή του Τζάκμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή