Βαρουφάκης: Δάνεια στο μικροσκόπιο

Βαρουφάκης: Δάνεια στο μικροσκόπιο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, επαναδιατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ως απάντηση σε ερώτηση του κ. Ν. Νικολόπουλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση –εκ μέρους των τραπεζών– των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης» αναφέρει ο κ. Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: «Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ’ όλα απαράδεκτο επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα –που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης–, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας. Αλλωστε», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, «υπάρχει ήδη κατευθυντήρια οδηγία της κυβέρνησης προς τις τράπεζες να μη δίνονται δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ άνευ προϋποθέσεων και εξασφαλίσεων». Και ο υπουργός Οικονομικών καταλήγει: «Καθίσταται σαφές ότι σκοπός μας είναι ο ενδελεχής έλεγχος όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται τόσο στον χώρο της ενημέρωσης όσο και σε άλλους τομείς και να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως η Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία απευθύνθηκε το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, «αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος, επικαλούμενη υπηρεσιακό-επαγγελματικό απόρρητο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή