Σύντομα (02/04/15)

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαράντης εξαγόρασε το σήμα AVA στην Ελλάδα

Eναντι τιμήματος 3,49 εκατ. ευρώ η Σαράντης απέκτησε το σήμα AVA από την πολυεθνική Procter&Gamble, η οποία αποεπενδύει από σήματα που έχουν τοπική εμβέλεια.

Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί την 30ή Απριλίου 2015, ενώ η ανάληψη της δραστηριότητας του AVA από τον όμιλο Σαράντη θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου 2015.

Οπως αναφέρει η εισηγμένη εταιρεία, η εξαγορά αυτή, που γίνεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο και ισχυροποιεί τη θέση του ως ηγέτιδος εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων. Το AVA είναι ένα καθιερωμένο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο σήμα στην Ελλάδα. Εχει σημαντική παρουσία στην κατηγορία υγρών καθαρισμού πιάτων και ειδικότερα κατέχει τη 2η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η διοίκηση του ομίλου Σαράντη θα δώσει έμφαση αρχικά στην ενσωμάτωση του νέου σήματος στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, καθώς και στην υποστήριξή του και στην επεκτασιμότητά του. Η εν λόγω εξαγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους στόχους και τη στρατηγική του για περαιτέρω υποστήριξη της βασικής επιχειρηματικής δραστηριότητάς του μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών.

Ο όμιλος Σαράντη έκλεισε το έτος 2014 καταγράφοντας πωλήσεις ύψους 248,44 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 236,59 εκατ. ευρώ το 2013, αύξηση κατά 5,01%, η οποία προήλθε από την έντονη ζήτηση για τα προϊόντα του ομίλου υποστηριζόμενη από τις συνεχείς ενέργειες προβολής και προώθησης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του ομίλου. Σημαντική ανάπτυξη παρατηρήθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ξένες χώρες του ομίλου. Η Ελλάδα συνεισέφερε 35,79% στις συνολικές πωλήσεις του ομίλου, παρουσιάζοντας άνοδο πωλήσεων κατά 5,1% στα 88,93 εκατ. Οι ξένες χώρες, που αντιπροσωπεύουν 64,21% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου, συνέχισαν να διατηρούν την θετική πορεία τους, σημειώνοντας άνοδο κατά 4,96% στα 159,51 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε άνοδο κατά μέσο όρο 6,02% εξαιρώντας την επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν άνοδο κατά 10,40% φτάνοντας τα 17,14 εκατ. ευρώ από 15,53 εκατ. ευρώ το 2013.

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού σε 5 νοσοκομεία από ΟΠΑΠ

Δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού σε πέντε νοσοκομεία της χώρας, που εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό πολιτών, ολοκλήρωσε ο ΟΠΑΠ. Ειδικότερα, ο οργανισμός πρόσφερε στο ΠΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ ένα γραμμικό επιταχυντή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών καρκίνου, με έμφαση στη διεξαγωγή στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής και στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας σώματος. Με αυτή τη δωρεά, το ΑΧΕΠΑ είναι πλέον το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας με δυνατότητα παροχής θεραπειών αυτού του είδους. Επίσης, στο Γ.Ν. Αίγινας «Αγιος Διονύσιος» εγκαταστάθηκε ένα σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας-μαστογραφίας, ενώ στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» λειτουργούν πλέον δύο (2) θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα. Οσον αφορά την Αθήνα, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» η ΟΠΑΠ Α.Ε. προσέφερε ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας-πλησιοθεραπείας δέρματος. Τέλος, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο προσφέρθηκε ένα ψηφιακό τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό συγκρότημα, το οποίο είναι και το μοναδικό σύστημα θεραπείας βραχείας διαρκείας που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ο ρόλος των Χρηματιστηρίων στη μελλοντική ανάπτυξη

«Δεν έχουμε τετραετία μπροστά μας, έχουμε το σήμερα και το αύριο» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο Athens Investment Forum, που διοργάνωσε η Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών (EΝΕΙΣΕΤ) για τον ρόλο των Χρηματιστηρίων στη μελλοντική ανάπτυξη. Ο κ. Τσιρώνης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας σταθερού και ξεκάθαρου φορολογικού καθεστώτος, αλλά και της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου, σημεία που –όπως ανέφερε– αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΕΝΕΙΣΕΤ, Παναγιώτης Δράκος, επεσήμανε από την πλευρά του ότι οι επιχειρήσεις δεν ζητούν κίνητρα και φοροαπαλλαγές αλλά ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, που να «κλειδώνει» τουλάχιστον για τις νέες επενδύσεις. Ο ίδιος τόνισε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα πολλών εταιρειών το 2014 είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2013, υπογραμμίζοντας ότι «η ανάπτυξη πλησιάζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT