Συμμαχία ανακοίνωσαν Μπερλουσκόνι – Λέγκα

Συμμαχία ανακοίνωσαν Μπερλουσκόνι – Λέγκα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Το συμμαχικό σχήμα με το οποίο τα κόμματά τους συγκυβέρνησαν επί χρόνια ανέστησαν οι επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια και της Λέγκας του Βορρά. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο νέος επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσαν ότι θα κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Μαΐου. Η συμμαχία αφορά την υποψηφιότητα του κυβερνήτη της επαρχίας Βένετο και της επαρχίας της Λιγουρίας. Στο Βένετο, τα δύο κόμματα θα υποστηρίξουν τον Λούκα Τζαΐα από τη Λέγκα του Βορά, ενώ στη Λιγουρία θα υποστηρίξουν τον Τζοβάνι Τότι από τη Φόρτσα Ιτάλια.

Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει από τότε που ο Μπερλουσκόνι ήταν ο δημοφιλής πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο Ουμπέρτο Μπόσι ο ελάσσων εταίρος του.

Τώρα η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα (16%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Piepoli), αντί 27% του Σαλβίνι. Η ίδια δημοσκόπηση εκτίμησε τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο 48%. Ετσι, αυτός που έσπευσε να χαρακτηρίσει την συνεργασία ως πιθανό μοντέλο για τις βουλευτικές εκλογές ήταν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Φόρτσα Ιτάλια, Ρενάτο Μπρουνέτα. Αντιθέτως, μέλη της Λέγκας του Βορά θεώρησαν ατυχή τη συμπαράταξη πίσω από την υποψηφιότητα Τότι στη Λιγουρία.

Ο επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, έσπευσε να βάλει «πάγο» στην ιδέα, λέγοντας ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχουν διαφορές απόψεων σε θέματα όπως η μετανάστευση και το ευρώ.

Παρά την πρόσφατη διείσδυση της Λέγκας του Βορά σε επαρχίες του ιταλικού νότου, το κόμμα δεν κατόρθωσε να κατεβάσει υποψήφιο για την περιφέρεια της Καμπανίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT