Βραχεία κεφαλή Boeing έναντι Airbus τον Μάρτιο σε παραδόσεις αεροσκαφών

Βραχεία κεφαλή Boeing έναντι Airbus τον Μάρτιο σε παραδόσεις αεροσκαφών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα της αμερικανικής βιομηχανίας αεροναυπηγικής Boeing έναντι της ευρωπαϊκής Airbus καταδεικνύουν τα στοιχεία  για τον αριθμό των νέων παραγγελιών και παραδόσεων  το  πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εικόνα δεν ήταν σαφής από τα αρχικά στοιχεία που είχαν παρουσιάσει οι  δύο κολοσσοί,  καθώς  η Aribus  είχε  κλείσει  παραγγελίες για 121 αεροσκάφη την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου υπερβαίνοντας τις 116 της Boeing. Μεσολάβησαν, όμως, ακυρώσεις  με  αποτέλεσμα  να  περιορισθούν  οι  παραγγελίες της σε 101 και της Boeing στις σαφώς περισσότερες 110. Ετσι η μετοχή της Boeing σημείωσε άνοδο 1,3% ενώ της Airbus υποχώρησαν κατά 0,1% από την αρχή της συνεδρίασης.

Συνολικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους η Airbus παρέδωσε 134 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων παραγγελιών αλλά και ενός Α350, του τελευταίου της μοντέλου, καθώς και τεσσάρων μοντέλων Α380. Πρόκειται για μείωση σε σύγκριση με τις 141 παραδόσεις που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Στο σύνολο των παραδόσεων το μερίδιο της Airbus το πρώτο τρίμηνο ήταν 42% και συγκρινόμενο με εκείνο της Boeing είναι το χαμηλότερο από το πρώτο τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Σε ό,τι αφορά την αμερικανική ανταγωνιστική της, στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου παρέδωσε 184 αεροσκάφη, αρκετά περισσότερα από τα 161 που είχε παραδώσει τους πρώτους τρεις μήνες του 2014. Ωστόσο, η Airbus ήταν εκείνη που κέρδισε πέρυσι στον ανταγωνισμό καθώς σε ετήσια βάση οι παραγγελίες της ήταν 1.456 και υπερέβησαν τις 1.432 της Boeing. Αν, πάντως, κρίνει κανείς από τους στόχους που είχαν θέσει οι δύο βιομηχανίες αεροναυπηγικής, τα στοιχεία κατατείνουν σαφώς σε επιβράδυνση της δραστηριότητάς τους φέτος. Σημειωτέον ότι επί τρία συναπτά έτη η Boeing είναι εκείνη που προηγείται ως προς τις ετήσιες παραδόσεις της μετά μια μακρά περίοδο ηγεμονίας της Airbus.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT