Φινλανδοί: «Οχι» σε νέο δάνειο στην Ελλάδα

Φινλανδοί: «Οχι» σε νέο δάνειο στην Ελλάδα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΣΙΝΚΙ. Ο πολυεκατομμυριούχος επικρατέστερος υποψήφιος για την πρωθυπουργία της Φινλανδίας, Γιούχα Σίπιλα, δήλωσε χθες ότι δεν βλέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τρίτο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας. Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Σίπιλα είχε καταψηφίσει το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και οι Φινλανδοί, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα με το οποίο ενδέχεται να συγκυβερνήσει.

«Μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους» διευκρίνισε ο Σίπιλα για το κόμμα των Φινλανδών, το οποίο παλαιότερα ήταν γνωστό ως «Αληθινοί Φινλανδοί». «Είναι λαϊκιστικό κόμμα, αλλά είναι και ρεαλιστές σε οικονομικά ζητήματα». Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες στις 19 Απριλίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αισθητή μείωση της επιρροής του συνασπισμού κεντροδεξιάς – κεντροαριστεράς υπό τον πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Στουμπ.

Το Κεντρώο Κόμμα του Σίπιλα έρχεται πρώτο με 25%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αντλώντας ψήφους τόσο από ευρωσκεπτικιστικά συντηρητικά τμήματα ψηφοφόρων της υπαίθρου όσο και από τις μεσαίες τάξεις των πόλεων. Ο απερχόμενος, όπως όλα δείχνουν, κυβερνητικός συνασπισμός δέχεται πιέσεις λόγω της ύφεσης στην οποία βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια η οικονομία της χώρας. Ο Σίπιλα προτείνει λιτότητα και περικοπές στο κοινωνικό κράτος, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της φινλανδικής οικονομίας.

Σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, ο Σίπιλα είπε για την Ελλάδα : «Νομίζω ότι είμαστε αρκετά σκληροί. Δεν κάνω εκτιμήσεις για το τι θα συμβεί σε περίπτωση εξόδου. Δεν βλέπω περιθώρια για τρίτο πακέτο διάσωσης αυτή τη στιγμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT