Σε εγρήγορση για αποφυγή άλλων τραγωδιών

Σε εγρήγορση για αποφυγή άλλων τραγωδιών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη συντριβή της πτήσης 4U9525 της Germanwings στις Γαλλικές Αλπεις, ακόμα και συνήθη αεροπορικά συμβάντα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χθες επιβατικό αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Turkish Αirlines, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Νυρεμβέργη, καθώς οι δύο χειριστές ανακάλυψαν ότι οι υαλοπίνακες του θαλάμου διακυβέρνησης εμφάνισαν κάποια ρωγμή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Νυρεμβέργη λίγη ώρα μετά την απογείωση, όταν εντοπίστηκε η ρωγμή. Οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλα μέσα, ενώ ειδικοί εξέτασαν το αεροπλάνο, προκειμένου να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη.

Επίσης, εσωτερική πτήση της Japan Airlines αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Τόκιο, επειδή ο κυβερνήτης έθεσε εκτός λειτουργίας τον έναν από τους κινητήρες. Η πτήση JAL 521 από Τόκιο για Χοκάιντο μετέφερε 228 επιβάτες και ενδεκαμελές πλήρωμα, ενώ όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, ο κυβερνήτης του Boeing 777-200 είχε ενδείξεις ότι το πιλοτήριο παρουσίαζε πρόβλημα. Στο αεροδρόμιο Χανέντα είχαν ετοιμαστεί πυροσβεστικές αντλίες να υποδεχθούν το αεροπλάνο, αλλά τελικά δεν παρουσιάστηκε ανάγκη.

Τέλος, ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να προκαλούν στους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς οι ασιατικές εταιρείες που είναι και από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο. Ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη χειριστών, η κακή κατάσταση των συστημάτων ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και η υποδομή αεροδρομίων σε χώρες όπως η Ινδονησία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο οποίος πρόσφατα ήλεγξε την πολιτική αεροπορία της Ταϊλάνδης, εξέδωσε ειδική προειδοποίηση για τα ελλείμματα αεροπορικής ασφάλειας της χώρας, ζητώντας από τα υπόλοιπα ασιατικά κράτη να πραγματοποιήσουν ενδελεχείς ελέγχους ή να απαγορεύσουν στις ταϊλανδικές εταιρείες να πετούν στα αεροδρόμιά τους ή να μεταβάλουν τα υπάρχοντα προγράμματα πτήσεων. Η προειδοποίηση του ICAO πιθανώς να κάνει και τους ασφαλιστές των αεροπορικών εταιρειών του βασιλείου να αυξήσουν τα ασφάλιστρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT