5 κακές συνήθειες που σας παχαίνουν

5 κακές συνήθειες που σας παχαίνουν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος που δεν γυμνάζεται και τρώει πολύ είναι λογικό να παχαίνει. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και μια ισορροπημένη διατροφή αλλά πάλι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά; 5 κακές ‘συνήθειες’ ίσως σαμποτάρουν την προσπάθειά σας:  

1.Άγχος: Κάποιοι άνθρωποι χάνουν κιλά τις περιόδους που είναι αγχωμένοι αλλά κάποιοι άλλοι καταλήγουν με περιττά κιλά. Το άγχος μπορεί να σαμποτάρει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, να επηρεάσει τα επίπεδα της συγκέντρωσής σας και να αυξήσει τη δημιουργία λίπους.

2.Λανθασμένες επιλογές: Τα διαιτητικά τρόφιμα δεν είναι πάντα αθώα. Πολλά προϊόντα που διαφημίζονται ως διαιτητικά κρύβουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή λιπαρών με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Πριν επιλέξετε ένα προϊόν, δείτε προσεχτικά τα συστατικά του!

3.Έλλειψη ύπνου: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κιλά. 8 ώρες ποιοτικού ύπνου είναι αρκετές ώστε να μην πεινάτε περισσότερο την επόμενη μέρα αλλά και για να έχετε την απαραίτητη ενέργεια για γυμναστική!

4. Παίρνετε πάλι όσες θερμίδες κάψατε: Η γυμναστική σας βοηθά να κάψετε επιπλέον θερμίδες. Πόσο αποτελεσματική είναι, όμως, όταν εσείς καταναλώνετε παραπάνω θερμίδες μόνο και μόνο επειδή γυμναστήκατε; Προσπαθήστε να μείνετε πιστή στο διατροφικό σας μενού ακόμα και τις μέρες που πηγαίνετε γυμναστήριο.  

5.Δεν κάνετε τις σωστές ασκήσεις: Η γυμναστική καίει θερμίδες, όμως ποια είναι κατάλληλη για εσάς ώστε να καταφέρετε να χάσετε κιλά; Κάποιοι μέθοδοι γυμναστικής εστιάζουν στο κάψιμο των θερμίδων και κάποιες άλλες όχι. Επιλέξτε cardio ασκήσεις με βάρη για να δείτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα αποτέλεσμα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT