ΚΟΣΜΟΣ

Ποντικοί διέκοψαν συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Βραζιλίας για το σκάνδαλο Petrobas

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Βραζιλία

Πανικός επικράτησε σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Βραζιλίας, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης για το σκάνδαλο Petrobas στην οποία φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η αίθουσα γέμισε με ποντικούς.

Λίγα λεπτά αφότου εισήλθε στην αίθουσα ο ταμίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (PT), Ζοάο Βακάρι, τα τρωκτικά «εφόρμησαν» στο σημείο που βρίσκεται το βάθρο όπου κάθονται οι βουλευτές που διηύθυναν την επιτροπή η οποία ερευνά τα γεγονότα που κλυδωνίζουν την πολιτική τάξη της Βραζιλίας και έχουν προκαλέσει την μαζική κατακραυγή των πολιτών.

Σύμφωνα με αναφορές απεσταλμένων του AFP, οι παρευρισκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των ανδρών ασφαλείας τα έχασαν, την ώρα που κάποιοι ούρλιαζαν.

Ο Ζόρζε Σόλα, βουλευτής του PT, κατηγόρησε τον αναπληρωματικό βουλευτή Βαλντίρ Σοάρες ντε Ολιβέιρα του PSDB (αντιπολίτευση) ότι οργάνωσε την «εισβολή» των ποντικών μαζί με έναν συνεργό του, κατηγορία που εκείνος απέρριψε.
Η ηρεμία αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα και η συνεδρίαση κατά την οποία θα κατέθετε ο ταμίας Βακάρι επαναλήφθηκε.

Στο σκάνδαλο Petrobras, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες πολιτικά πρόσωπα όπως επίσης και αξιωματούχοι της εταιρείας και των εταιρειών της BTP που κατηγορούνται ότι σύστησαν ένα τεράστιο δίκτυο διαφθοράς με στόχο κυρίως να χρηματοδοτήσουν τα κόμματα της κεντροαριστεράς που κυβερνούν την χώρα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ