Πού θα γιορτάσουν το Πάσχα ΠτΔ και πολιτικοί αρχηγοί

Πού θα γιορτάσουν το Πάσχα ΠτΔ και πολιτικοί αρχηγοί

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικογενειακά θα περάσουν τις γιορτές του Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται να επιλέγουν τους τόπους από τους οποίους κατάγονται.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος θα παρακολουθήσει την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος ενώ  την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Στην Αθήνα θα περάσει τις γιορτές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ενδέχεται την Κυριακή του Πάσχα να μεταβεί στην Αίγινα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, θα γιορτάσει την Ανάσταση στο Ναύπλιο, που είναι ο τόπος καταγωγής της συζύγου του Γεωργίας.

Στην πρωτεύουσα, θα παραμείνει φέτος ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μεταβεί στον τόπο καταγωγής του τη Λαμία, ενώ ενδέχεται να επισκεφθεί και τη Λιβαδειά.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται, αναγκαστικά, και ο ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα μετά την αποφυλάκισή του και έως την έναρξη της δίκης.

Στο Πάρκο Στρατού στο Γουδί, όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή για ανέργους, θα γιορτάσει το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Απόψε το απόγευμα, ο κ. Καμένος θα βρεθεί στο αεροδρόμιο των Σπάτων, προκειμένου να υποδεχθεί την ελληνική αποστολή που θα μεταφέρει το 'Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη τέλος, θα περάσει το Πάσχα ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη στη συμπρωτεύουσα.

Πού παρακολούθησαν τον Επιτάφιο οι πολιτικοί αρχηγοί

Στον μικρό αλλά ιστορικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης της Πλάκας, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρακολούθησε την Θεία Ακολουθία του Επιταφίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη συμβία του Μπέτυ Μπαζιάνα, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θόδωρο Μιχόπουλο.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου και αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης, είναι κτίσμα του 11ου αιώνα. Είναι διακοσμημένος με σημαντικές βυζαντινές τοιχογραφίες, ενώ έχουν υπηρετήσει σε αυτόν σημαντικοί κληρικοί όπως ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Σε κλίμα κατάνυξης στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, παρακολούθησε το βράδυ την ακολουθία του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε από νωρίς στον μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας μαζί με την σύζυγό του και προσκύνησαν τον Επιτάφιο, στην τελετή του οποίου χωροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στον ίδιο ναό εκκλησιάστηκαν ο συμμαθητής του, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός κι επί σειρά ετών βουλευτής στο νομό Γιάννης Λαμπρόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι δικαστικές αρχές κι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε στην συνέχεια την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Καλαμάτας όπου στην κεντρική πλατεία, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, μαζί με τους συμπατριώτες του παρακολούθησε την τελετή του ιερού Επιταφίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στον τόπο καταγωγής του την Καλαμάτα, όπου θα παρακολουθήσει στο ναό της Υπαπαντής απόψε το βράδυ την τελετή της Ανάστασης, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ, όπως συνηθίζει, αργότερα σήμερα θα φτάσει στο Ναύπλιο για να κάνει ανάσταση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT