Μετά τον πρωθυπουργό, ο Καμμένος στη Μόσχα

Μετά τον πρωθυπουργό, ο Καμμένος στη Μόσχα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Μόσχα προγραμματίζεται να βρίσκεται, ήδη από σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, λίγες ημέρες μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο κ. Βλ. Πούτιν. Η επίσκεψη Καμμένου, ο οποίος άλλωστε είναι εκ των θερμότερων υποστηρικτών της στροφής προς τη Μόσχα, πραγματοποιείται επίσημα έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Sergei Shoigu, ενώ θα συμμετάσχει και σε διεθνή διάσκεψη με θέμα: «Διεθνής ασφάλεια – προκλήσεις και προοπτικές».

Η επιτροπή «Αλήθειας»

Εν τω μεταξύ, χθες, ο εκ των κυβερνητικών εταίρων προέβη σε μία αξιοσημείωτη εκτίμηση για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των πιστωτών, σημειώνοντας ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εργασιών της, άτυπης, επιτροπής «Αλήθειας» που έχει συστήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για το χρέος, που θα καθορίσει τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως «η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει και η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις», σημειώνοντας ότι μέσω των εργασιών της η «Επιτροπή Αλήθειας» θα βρει εάν «το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο, εάν υπήρχε δόλος να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης, εάν κερδοσκόποι κέρδισαν εις βάρος της Ελλάδας…». Στην επισήμανση, δε, ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Βαρουφάκης κινείται σε άλλη λογική, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας «περιμένει και αυτός την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου να βγάλει το αποτέλεσμα και η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθούν, έχει μία και ενιαία φωνή».

Ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι υπάρχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, προσθέτοντας πάντως ότι «και εκλογές να γίνονταν τα ποσοστά (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) θα ήταν διπλάσια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT