Επίθεση από αγνώστους για την «λίστα Νικολούδη» καταγγέλλει ο Αλ. Μητρόπουλος

Επίθεση από αγνώστους για την «λίστα Νικολούδη» καταγγέλλει ο Αλ. Μητρόπουλος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία για επίθεση σε βάρος του από αγνώστους στις 10 Ιανουαρίου 2014, ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την «λίστα Νικολούδη», πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα, ενώ υποστήριξε πως για τον ίδιο λόγο δέχεται επιθέσεις μέσω δημοσιευμάτων παρά το γεγονός ότι έχει δικαιωθεί για κατηγορίες περί φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, επικαλούμενος στοιχεία από την εν λόγω λίστα, υποστήριξε ότι 300.000 Έλληνες έστειλαν την περίοδο της κρίσης πάνω από 100 δισ. στο εξωτερικό, ενώ ισχυρίστηκε ότι στη λίστα υπάρχουν ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών Οικονομικών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε προκειμένου να βρεθούν πόροι για τον Ιούνιο, να φορολογηθούν όσοι έβγαλαν εκτός χώρας εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ.

Αμεση σύγκληση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» ζητά ο Ν. Κακλαμάνης

Οι ισχυρισμοί του κ. Μητρόπουλου προκάλεσαν την παρέμβαση του ενός εκ των Αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου και βουλευτή της ΝΔ, κ. Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος με επιστολή του προς την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητά την άμεση συγκρότηση και σύγκληση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες» της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης κάνει λόγο για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» και προσθέτει στην επιστολή του:

«Εκτιμώ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες», πρέπει να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Παν. Νικολούδης, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις σοβαρότατες καταγγελίες του συναδέλφου μας κ. Αλεξ. Μητρόπουλου. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να περιμένει ούτε μία ημέρα».

Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν πηγές προσκείμενες στον κ. Νικολούδη, οι δηλώσεις του βουλευτή του κ. Μητρόπουλου είναι σε γνώση του υπουργού Επικρατείας.

Ωστόσο, όπως τονίζεται, «δεν αφορούν το υπουργείο, δεδομένου ότι αναφέρονται σε προγενέστερο χρόνο που δεν υφίστατο υπουργός Επικρατείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ως εκ τούτου ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παναγιώτης Νικολούδης δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση επ’ αυτού».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη συγκεκριμένη λίστα εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Αρχή και περιλαμβάνει, περίπου, 85.000 υποθέσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000, η κάθε μία.

«Η Αρχή δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση τους από το απόρρητο. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληρέστερες και πιο ενημερωμένες λίστες με πολύ περισσότερες υποθέσεις», συμπληρώνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή