Υποδοχή θηροφυλάκων με αυγά και γιαούρτια

Υποδοχή θηροφυλάκων με αυγά και γιαούρτια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικαίωμα στο… παράνομο κυνήγι διατράνωσαν χθες οι κυνηγοί της Ζακύνθου, αναμένοντας στο λιμάνι με άγριες διαθέσεις το κλιμάκιο της θηροφυλακής που μετέβαινε στο νησί με το πλοίο της γραμμής προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους. Ως γνωστόν, το κυνήγι απαγορεύεται τον Απρίλιο (η κυνηγετική περίοδος ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου), ωστόσο στη Ζάκυνθο το κυνήγι του τρυγονιού θεωρείται παράδοση.

Ειδικότερα, τα αίματα άναψαν χθες το πρωί, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι θηροφύλακες κατέβηκε από το πλοίο. Μερικοί από τους κυνηγούς κινήθηκαν εναντίον των θηροφυλάκων πετώντας αυγά και γιαούρτια, ωστόσο μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση δεν ξέφυγε από τον έλεγχο.

Πάντως, για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το λιμάνι χρειάστηκε η παρέμβαση του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας.

Προκειμένου να μην τηρηθεί η «παράδοση» αλλά ο νόμος, έχει προγραμματιστεί η «επέμβαση» στη Ζάκυνθο 14 κλιμακίων της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή απαρτίζεται από μέλη των Κυνηγετικών Οργανώσεων που συνδράμουν στο έργο της δασικής υπηρεσίας.

Το παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι κυρίως γίνεται στις νήσους Στροφάδες με στόχο τα αποδημητικά πουλιά κατά την εαρινή μετανάστευσή τους. Πάντως, για την αντιμετώπιση της κατάστασης το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησε τη μετάβαση σοβαρής δύναμης θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη Ζάκυνθο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT