Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, άνοδος πετρελαίου

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, άνοδος πετρελαίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,16%. Βασικό ρόλο διαδραμάτισε η ενίσχυση της μετοχής της Barclays αλλά και η άνοδος των μετοχών του κλάδου εξόρυξης. Γενικότερα, όμως, επικράτησε νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς παρά τις ευνοϊκές για την Ευρωζώνη εκτιμήσεις του, το ΔΝΤ προειδοποίησε πως η εικόνα παραμένει εύθραυστη τόσο εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία όσο και για την αβεβαιότητα που περιβάλλει το μέλλον της Ελλάδας.

Ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 0,9%, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,69% και ο FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με απώλειες 1,07%. Τη μεγαλύτερη πτώση, 1,36%, σημείωσε ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης. Εν αναμονή, άλλωστε, της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, το ευρώ ανέκαμψε ελαφρώς σε 1,0668 δολ. από 1,0571 δολ. όπου είχε κλείσει τη Δευτέρα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου μετά την αιφνιδιαστική υποχώρηση των προσδοκιών για την παραγωγή «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ. Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν αργά το βράδυ στα 53,42 δολάρια το βαρέλι και το Brent τα 57,47 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT