Αναγκαστική προσγείωση λόγω… εγκλωβισμένου εργάτη

Αναγκαστική προσγείωση λόγω… εγκλωβισμένου εργάτη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tέλος καλό όλα καλά για τους επιβάτες της πτήσης 448 των Αερογραμμών της Αλάσκας, αλλά και για έναν υπναρά φορτοεκφορτωτή. Το αεροσκάφος, που μετέφερε 170 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, απογειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το Σιάτλ με προορισμό το Λος Αντζελες, αλλά αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο, εκτός προγράμματος δηλαδή, όχι γιατί εμφάνισε κάποια μηχανική βλάβη ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, αλλά διότι έγινε αντιληπτός ένας εργαζόμενος στη φόρτωση των αποσκευών ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στον χώρο αποσκευών.

Ειδικότερα, η πτήση 448 είχε μόλις απογειωθεί από το Σιάτλ όταν ο κυβερνήτης και κάποιοι επιβάτες της πρώτης θέσης του αεροσκάφους ακούσαν αγωνιώδη χτυπήματα κάτω από την άτρακτο του αεροπλάνου. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικά δευτερόλεπτα μέχρι ο κυβερνήτης να στρέψει το αεροσκάφος και να ζητήσει να κάνει εκτάκτως, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα. Αμέσως μετά τη στάθμευση του αεροπλάνου, ένας εργάτης εμφανίστηκε στη θύρα του πρόσθιου χώρου φόρτωσης αποσκευών και αποβιβάστηκε. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο χώρος φόρτωσης αποσκευών βρίσκεται υπό συμπίεση και είναι θερμαινόμενος.

Εξετάσεις

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει ότι ο υπναράς εργαζόμενος αμέσως μετά την έξοδό του εξήγησε ότι τον είχε πάρει ο ύπνος και δεν αντιλήφθηκε ότι το αεροπλάνο είχε μπει στη διαδικασία απογείωσης. Ο άνδρας, ο οποίος είναι υπάλληλος της Menzies Aviation, βγήκε περπατώντας από το αεροσκάφος, εξετάστηκε από γιατρούς και βρέθηκε να είναι καλά στην υγεία του. Αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Σιάτλ όπου εξετάστηκε, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του. Σύμφωνα με τις Αερογραμμές της Αλάσκας, ο εγκλωβισθείς υποβλήθηκε και σε εξέταση για την ανίχνευση ναρκωτικών στον οργανισμό του. Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος πετούσε επί ένα τέταρτο της ώρας.

Οπως έγινε γνωστό από την αεροπορική εταιρεία, ο άνδρας έπιασε δουλειά στις πέντε τα ξημερώματα της Δευτέρας και η βάρδιά του έληγε στις 2.30 μ.μ. Πριν από την απογείωση του αεροσκάφους, ο αρχηγός της ομάδας του πήρε είδηση ότι έλειπε. Ετσι πήγε μέχρι την είσοδο του χώρου φόρτωσης αποσκευών και φώναξε το όνομά του αλλά και του τηλεφώνησε στο κινητό και του έστειλε μήνυμα, χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Οι άλλοι εργάτες της ομάδας υπέθεσαν ότι ο άνδρας είχε ολοκληρώσει τη βάρδιά του και είχε επιστρέψει σπίτι του.

Το τι συνέβη στη συνέχεια το περιέγραψε ο επιβάτης Τζέσι Σικούρ στο τηλεοπτικό δίκτυο KING-TV του Σιάτλ. «Ξαφνικά, εμείς οι επιβάτες της πρώτης θέσης, ακούσαμε χτυπήματα τα οποία προέρχονταν από τον χώρο κάτω από τα πόδια μας, ενώ ακούγαμε αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια», είπε περιγράφοντας ό,τι έζησε ο επιβάτης. Οπως φαίνεται ακριβώς τα ίδια άκουσε και ο κυβερνήτης της πτήσης και σε λίγα λεπτά ακούστηκε η ανακοίνωση ότι το αεροπλάνο επιστρέφει στο αεροδρόμιο. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πρόκειται να ερευνήσει το παράξενο συμβάν. Τέλος, όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φόρτωσης αποσκευών περνούν από έλεγχο του ποινικού μητρώου τους και υποβάλλονται σε εξέταση για χρήση ναρκωτικών τόσο πριν από την πρόσληψή τους όσο και δειγματοληπτικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή