Συνάντηση Κοτζιά με Κέρι στις ΗΠΑ

Συνάντηση Κοτζιά με Κέρι στις ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενθήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει σημαντικές επαφές για όλο το φάσμα των μεγάλων θεμάτων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των διμερών σχέσεων, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, από τις 20 Απριλίου. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν η κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η οικονομική κρίση, δεδομένου του αμερικανικού ενδιαφέροντος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση Κοτζιά – Κέρι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/4, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπονται, επίσης, συναντήσεις με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, καθώς και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Την Παρασκευή 24 Απριλίου, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις, στη Νέα Υόρκη, με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και με τον κ. Μάθιου Νίμιτς, τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο. Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών και αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, καθώς και με ηγετικά στελέχη των σημαντικότερων δεξαμενών σκέψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή