Θεοδωράκης υπέρ έντιμου συμβιβασμού

Θεοδωράκης υπέρ έντιμου συμβιβασμού

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να βγει και να εξηγήσει στους πολίτες ποια είναι η έσχατη γραμμή αμύνης της κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίως τον πρωθυπουργό ο κ. Στ. Θεοδωράκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα θα βουλιάξει τον Μάιο αν δεν βρεθεί λύση με τους εταίρους. «Οφείλει ο Τσίπρας να βγει μετά από τόσο καιρό και να μας πει τι του ζητάνε», τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και χαρακτήρισε ψέματα τους ισχυρισμούς των υπουργών ότι οι δανειστές ζητούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Ο έντιμος συμβιβασμός είναι να συμφωνήσεις με την Ε.Ε. τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την Ελλάδα. Αυτές που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και αρνείται να τις κάνει και η σημερινή», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης (ΑΝΤ1) και έκρινε σκόπιμο να κάνει χθες εφ’ όλης της ύλης κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις έκοψαν τα πάντα. Δεν έδωσαν ούτε καν τα λεφτά που είχαν δώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ για φάρμακα. Είχαν πει ότι το πρόβλημα της χώρας θα λυθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά είπαν στις 24 Απριλίου και τώρα λένε τον Μάιο. Η οικονομία, όμως, δεν αντέχει άλλο και λεφτά δεν υπάρχουν», είπε ο κ. Θεοδωράκης και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση λόγω της κωλυσιεργίας της στις διαπραγματεύσεις εντός του επομένου μηνός θα εξαναγκασθεί να ανακοινώσει νέους φόρους για να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη κατάρρευση.

Αναλόγως αιχμηρός ήταν και για τις επιλογές του κ. Π. Καμμένου. «Η κυβέρνηση, που δεν δέχεται τίποτε από όσα έκαναν οι προηγούμενοι, σεβάστηκε μόνο το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατομμυρίων», τόνισε. Υποστηρίζοντας δε ότι «ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα μας στοιχίσει διπλάσια από όσα στοίχισε σε άλλες χώρες», αναρωτήθηκε «αν η συγκεκριμένη σύμβαση εξαιρείται από την καταγγελία του κ. Νικολούδη ότι οι εξοπλισμοί έχουν μίζα 4%», γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του υπουργού Αμύνης ο οποίος υποστήριξε (Alpha) ότι «στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν ούτε μεσάζοντες ούτε μίζες» και προσκάλεσε τον κ. Θεοδωράκη στο Πεντάγωνο «να τον ενημερώσουμε τι σημαίνει διακρατική συμφωνία».

Με αφορμή, τέλος, την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη περιέγραψε ως αλλοπρόσαλλη και γι’ αυτό εθνικά επικίνδυνη την πολιτική της κυβέρνησης για τους μετανάστες. «Οταν η κυβέρνηση λέει “όλοι οι καλοί χωράνε” ανοίγει την πόρτα στους δουλεμπόρους», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και επανέλαβε την έκκλησή του στον Αλ. Τσίπρα να συγκαλέσει εδώ και τώρα μια έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και των ανθρώπων που γνωρίζουν το πρόβλημα για να συναποφασισθεί εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή