Λιου: Μια αμοιβαία επωφελής λύση προς το συμφέρον όλων

Λιου: Μια αμοιβαία επωφελής λύση προς το συμφέρον όλων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντεταγμένη λύση στο οικονομικό ζήτημα της Ελλάδας συστήνει ο Λευκός Οίκος, ως την πιο συμφέρουσα για τη διεθνή και αμερικανική οικονομία.

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου απηύθυνε έκκληση προς την Αθήνα και τους θεσμούς να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως το κρίσιμο ζήτημα είναι να γίνει η «τεχνική δουλειά» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση. Κάλεσε, παράλληλα, την ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και να ηγηθεί της προσπάθειας για την κατάρτιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Σημείωσε, όμως, πως και οι θεσμοί πρέπει να είναι λογικοί στη συνεργασία τους με τις ελληνικές αρχές. «Είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση», τόνισε ο κ. Λιου.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, είπε πως εξ όσων γνωρίζει, στην εκδήλωση για την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα γίνει στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρξει «κατ’ ιδίαν» συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον κ. Βαρουφάκη. Ο κ. Λιου θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του σήμερα. «Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθώ με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, παρότι έχω μιλήσει ήδη μαζί του στο τηλέφωνο. Το μήνυμά μου θα είναι ίδιο με αυτό που μετέφερα διά τηλεφώνου», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT