Παναθηναϊκός: Υπεράνω των δυνατοτήτων του η ΤΣΣΚΑ

Παναθηναϊκός: Υπεράνω των δυνατοτήτων του η ΤΣΣΚΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» όπως αποδείχτηκε για τον Παναθηναϊκό και στον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ, απέναντι στην απροσπέλαστη, πολύ καλύτερη και δυνατότερη, ΤΣΣΚΑ που νίκησε με την ίδια ευκολία τους «πράσινους» (100-80), παρά την αντίσταση που προέβαλαν.

Οι Μοσχοβίτες προηγούνται με δύο νίκες και τη Δευτέρα, στο ΟΑΚΑ, θα έχουν την πρώτη ευκαιρία τους για να προκριθούν αήττητοι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ενώ εκ διαμέτρου αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα έχει την τελευταία ευκαιρία να αναχαιτίσει την υπερηχητική αντίπαλό του και τουλάχιστον να παρατείνει την παραμονή της στην Αθήνα, μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Οι διαφορές των 27 πόντων στον πρώτο αγώνα και των είκοσι στον δεύτερο, μπορεί να προκαλούν απογοήτευση για τις δύο ήττες του «τριφυλλιού», ειδικά όταν γίνεται και σύγκριση με τη δυναμικότητα του Παναθηναϊκού, στις προηγούμενες ευρωπαϊκές πορείες δόξας, αλλά όσο σκληρή κι αν είναι η πραγματικότητα, δεν παύει να αποτελεί αντανάκλαση της οικονομικής και κατ’ επέκταση αγωνιστικής φιλοσοφίας που έχει η φετινή ομάδα, όπως έχει διευκρινιστεί πολλάκις από τη διοίκηση.

Η ΤΣΣΚΑ των αστείρευτων επενδύσεων -παρά τη φτωχή κατά αναλογία αποτελεσματικότητα των δύο ευρωπαϊκών τίτλων- «τρέχει» ολοταχώς προς το 11ο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ σε διάστημα 12 ετών, θέλοντας να επεκτείνει το ρεκόρ της συνεπέστερης παρουσίας στη διεκδίκηση της Ευρωλίγκας.

Απέναντι στην πληρέστατη ΤΣΣΚΑ που αγωνίζεται με 12 ποιοτικούς παίκτες και τον τεχνικό της, Δημήτρη Ιτούδη να έχει το περιθώριο να αφήνει στον πάγκο, τους πρωτοκλασάτους, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε φιλότιμα, αλλά δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψει τον κανόνα του μπάσκετ που υπαγορεύει και την άγραφη απονομή δικαιοσύνης, ότι ο «καλύτερος κερδίζει» και οι… «κλοπές» νίκης είναι σπάνιες.

Το θράσος του Χαραλαμπόπουλου στο πρώτο επτάλεπτο, απέφερε το μοναδικό προβάδισμα των έξι πόντων (8-14) για τον ΠΑΟ, αλλά η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική. Η ΤΣΣΚΑ «απάντησε» με σερί 13-0 και «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 7 πόντων και 4/8 τρίποντα. Η δεύτερη και τελευταία απόπειρα των «πράσινων» να ανακτήσουν το προβάδισμα του σκορ, ήρθε στο 15΄ (29-25), αλλά η πεποίθηση των γηπεδούχων για την ανωτερότητά τους, «ξεχείλιζε» στο παρκέ. Δύο τρίποντα από τους Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, ένα καλάθι από τον Κάουν και η διαφορά έγινε διψήφια, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (47-35).

Η ΤΣΣΚΑ δεν επέτρεψε άλλη… επιστροφή του Παναθηναϊκό στο παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι διατήρησε με αξιοθαύμαστη σταθερότητα προβάδισμα 10-13 πόντων στα πρώτα οκτώ λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλες δυνάμεις να «κυνηγήσει» στο σκορ, η διαφορά «άγγιξε» τους 30 πόντους (86-57) και η ΤΣΣΚΑ έκανε νέα επίδειξη ισχύος με την παραγωγικότητα των 100 πόντων.

 

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Νίκολς 7 (1), Τζάκσον 5, Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ 3, Ουίμς 20 (3), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κάουν 9, Χριάπα 3 (1), Χάινς 4, Κιριλένκο 16 (4)

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 14 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 12 (2), Νέλσον, Παππάς 13 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6 (2), Γκιστ 13, Μπατίστα 10, Μπλουμς, Λούντζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή