Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ με την έναρξη δίκης Χ. Α.

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ με την έναρξη δίκης Χ. Α.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συλλαλητήριο θα υποδεχτούν τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 8 π.μ., η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα, όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΪΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία. «Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Η συνομοσπονδία έχει κηρύξει και 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική, από τις 7:30 ώς τις 11:30 π.μ. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ενώ το «παρών» θα δώσουν ο Δήμος Κορυδαλλού και άλλοι δήμοι της περιοχής.

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα όλα τα σχολεία και οι δημοτικές υπηρεσίες στον Κορυδαλλό, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης. Βασικό αίτημα του δήμου είναι η μη διεξαγωγή της πολύκροτης δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού. Στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξαν το αίτημα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και οι δήμαρχοι των όμορων δήμων. Οι δημοτικές αρχές θα καταθέσουν σχετική ένσταση με την έναρξη της διαδικασίας, τη Δευτέρα.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη προτείνει συμπλήρωση των μαρτύρων κατηγορίας με τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τους βουλευτές Λιάνα Κανέλλη, Β. Κικίλια, Σπ. Λυκούδη, Π. Ρήγα, Μαρία Κανελλοπούλου και άλλους. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, σημείωσε πως «προβληματίζει η απουσία από τον κατάλογο μαρτύρων που κλήθηκαν από την εισαγγελία, εκπροσώπων των κομμάτων που είχαν κληθεί να καταθέσουν κατά την προδικασία».

Η εμμέσως πλην σαφώς διατυπωθείσα άποψη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, χθες, στη Βουλή, ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να λαμβάνουν άδεια εξόδου από τη φυλακή, προκειμένου να προσέρχονται σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκάλεσε αίσθηση, πολλές συζητήσεις στο Περιστύλιο και την επιδοκιμασία βουλευτών του κόμματος Μιχαλολιάκου. «Γενικά, επί του δέοντος, πιστεύω ότι σε κρίσιμες συνεδριάσεις και ζητήματα της Βουλής θα πρέπει να χορηγείται άδεια σε κρατούμενους βουλευτές, προκειμένου να παρίστανται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος, με αφορμή μία ακόμη διαμαρτυρία, αυτήν τη φορά διά στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Γ. Λαγού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT