Σαρωτική η Νάπολι στη Γερμανία, ανοιχτές οι άλλες τρεις προκρίσεις

Σαρωτική η Νάπολι στη Γερμανία, ανοιχτές οι άλλες τρεις προκρίσεις

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νάπολι μπορεί ήδη να καταστρώνει τα σχέδιά της εν όψει της παρουσίας της στους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες έξι ομάδες που διατηρούν -λίγο ή πολύ- δικαίωμα στην ελπίδα.

Στη Γερμανία, η Νάπολι «καθάρισε» την πρόκριση απέναντι στη Βόλφσμπουργκ επικρατώντας με 4-1. Ο Ιγκουαΐν άνοιξε το σκορ στο 15΄, ο Χάμσικ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 23΄ και στο 64΄ ο ίδιος παίκτης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ναπολιτάνων. Στο 77΄ ο Γκαμπιατίνι έδωσε ένα ακόμα χτύπημα στην εντελώς αποδιοργανωμένη γερμανική άμυνα, ενώ ο Μπέντνερ σημείωσε το γκολ της τιμής στο 80΄. Είναι χαρακτηριστικό πως το σκορ θα μπορούσε να πάρει… ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν δεν υπήρχε ο τερματοφύλακας Μπενάλιο της Βόλφσμπουργκ με αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Στην Ισπανία, η Ζενίτ σκόραρε στο 29΄ με τον Ριαζάντσεφ, αναγκάζοντας την κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη, να αναζητήσει ένα γκολ που θα της έδινε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Αγίας Πετρούπολης. Το κατάφερε στο 73΄ με τον Μπάκα, ανέβασε κι άλλο την πίεση της στη συνέχεια και κατάφερε να σκοράρει ξανά με εξαιρετικό σουτ από τον Ντενίς Σουάρεθ στο 88΄ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Στην Ουκρανία, η Ντιναμό Κιέβου κρατούσε το υπέρ της 1-0 από το γκολ του Λενς στο 36΄, αλλά η Φιορεντίνα δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Το έκανε στο 92΄ με τον Μπαμπακάρ που με γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε στην ομάδα το πάνω χέρι για τον αγώνα της Φλωρεντίας.

Στο Βέλγιο, διεξήχθη η μοναδική αναμέτρηση που δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ. Η Μπριζ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ντνίπρο ήταν εκείνη που έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες να σκοράρει, κυρίως με τον Κονοπλιάνκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή