Προτάσεις τραπεζοϋπαλλήλων για το μέλλον του ΕΤΑΤ

Προτάσεις τραπεζοϋπαλλήλων για το μέλλον του ΕΤΑΤ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρόπους «θωράκισης» του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) αναζητούν στο υπουργείο Εργασίας. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη και του γενικού γραμματέα Γ. Ρωμανιά με τον Ενιαίο Αγωνιστικό Σύλλογο Εργαζομένων στην Alpha Bank (ΕΝΑΣ). Το προεδρείο του συλλόγου ζήτησε να καταβληθούν από τις τράπεζες τα ποσά που τους αναλογούν για τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Ζητήθηκε μάλιστα να γίνουν μελέτες για να αποτιμηθεί το κόστος, ώστε να καταβληθεί το αντίτιμο.

Να σημειωθεί ότι το μέλλον του ΕΤΑΤ απασχόλησε και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο μεταξύ της ηγεσίας της κοινωνικής ασφάλισης με το προεδρείο της ΟΤΟΕ όπου και αποφασίστηκε, η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων να καταθέσει τις προτάσεις της άμεσα στον κ. Στρατούλη. Μεταξύ των προτάσεων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα της ΟΤΟΕ, είναι η κατοχύρωση του επιπέδου συνολικής σύνταξης στα σημερινά επίπεδα, με ένταξη τμήματος της σύνταξης στο ΙΚΑ, αναλογική σύνταξη σύμφωνα με ασφαλιστικές κλάσεις και ποσοστά αναπλήρωσης. Το υπόλοιπο τμήμα της σύνταξης θα απομείνει στο ΕΤΑΤ με σκοπό να συνεχίζει να καταβάλλεται με παράλληλη μελέτη βιωσιμότητας και προτάσεις που θα εγγυώνται και θα διασφαλίζουν εργαζομένους και συνταξιούχους.

Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων εργαζομένων στις τράπεζες θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποστείλουν τις θέσεις τους στην ΟΤΟΕ και να δρομολογηθούν νέες συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή