Μα δεν βαρέθηκες να αναζητάς συνεχώς την τελειότητα;

Μα δεν βαρέθηκες να αναζητάς συνεχώς την τελειότητα;

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στέκεσαι ήδη δέκα λεπτά μπροστά στον ολόσωμο καθρέφτη και προσπαθείς να εντοπίσεις όλα τα σημεία που κάπως έχουν “φουσκώσει” από τα εννιά κιλά που πήρες τους τελευταίους μήνες. Πιάνεις το αριστερό μπράτσο σου με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού, το πασπατεύεις αρκετά και έπειτα περνάς στο δεξί μπράτσο. Κάνεις το ίδιο με τους μηρούς και την κοιλιά και στη συνέχεια γυρνάς πλευρά για να “ελέγξεις” τους γλουτούς.

Το προηγούμενο καλοκαίρι αρνήθηκες να βγεις στην παραλία γιατί περίπου την ίδια εποχή είχες σταθεί πάλι μπροστά στον καθρέφτη και το σώμα σου -που τότε δεν είχε αυτά τα 9 παραπανίσια κιλά- δεν σου είχε φανεί τέλειο. Η εμμονή που σε στοιχειώνει χρόνια τώρα, δεν λέει να εξαφανιστεί. Για την ακρίβεια, εσύ δεν παίρνεις την απόφαση να την εξαφανίσεις. Μα φυσικά φταίει το ότι δεν είσαι ποτέ ευχαριστημένη από τον εαυτό σου. Έλα, το ξέρεις. Δεν τα βάζεις μόνο με το σώμα σου. Σου φταίει το πρόσωπο, η μύτη σου που δεν είναι γαλλική, τα μάτια σου που δεν είναι αμυγδαλωτά, τα χείλη σου που είναι πιο μεγάλα απ’ όσο θα ήθελες. Σου φταίνε και τα μαλλιά σου. Σου φταίνε όλα πάνω σου και αναζητάς αυτό το τέλειο, που κατά τη γνώμη σου ποτέ δεν μπορείς να έχεις.

Μα δεν βαρέθηκες τόσα χρόνια να ψάχνεις αυτή την τελειότητα; Δεν έχεις κουραστεί; Δεν μπορείς να τα βρεις με τον εαυτό σου και να αγαπήσεις όλα όσα έχεις πάνω σου; Μήπως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή; Να, την άνοιξη ψοφάμε για αλλαγές και έτσι μπορείς να εκμεταλλευτείς την εποχή και τον αέρα ανανέωσης που νιώθεις γύρω σου, για να αποφασίσεις να κάνεις τη μεγαλύτερη αλλαγή απ’ όλες. Να δώσεις στον εαυτό σου τη θέση που του αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή