Νεανικά πάθη: Έλβίρα & Έμμα Παπαϊωάννου

Νεανικά πάθη: Έλβίρα & Έμμα Παπαϊωάννου

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας ως εφόδια τις σπουδές τους στη μόδα, την αρχιτεκτονική και τη διαφήμιση, οι δύο αδελφές αποφάσισαν να μπουν δυναμικά στην οικογενειακή επιχείρηση και να αναβιώσουν το brand Milk & Honey. «Ήθελα να αναπτύξω κάτι καινούριο, στην εταιρία που ήδη υπήρχε, σε ό,τι αφορά το σχέδιο και την προσέγγιση του ρούχου, αλλά και την παρουσίασή του στο κοινό», εξηγεί η Ελβίρα Παπαϊωάννου. «Το Milk & Honey ήταν κομμάτι της Anna Riska, της επιχείρησης των γονιών μας, αλλά μέχρι να το αναλάβουμε εμείς ήταν σχετικά ανενεργό». Οι δυο τους συνεργάζονται στενά, ωστόσο καθεμιά έχει αναλάβει το δικό της κομμάτι στο νέο τους εγχείρημα. «Αν και πάντα σχεδιάζουμε μαζί τις κινήσεις μας, εγώ έχω αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι που αφορά το σχεδιασμό των συλλογών, ενώ η Έμμα ασχολείται με την προώθηση του brand μέσα από τους σύγχρονους τρόπους διαφήμισης και τα social media». ‣

Οι συλλογές Milk & Honey έχουν ήδη αποκτήσει τους λάτρεις τους, με παρουσία σε online καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά και στην ομώνυμη boutique στην Κηφισιά, όπου μπορεί κανείς να βρει εκτός από τις δημιουργίες του brand -στις οποίες συμπεριλαμβάνονται σειρές από αξεσουάρ και παπούτσια- και κομμάτια σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Παράγουμε μια συλλογή ανά σεζόν και εντάσσουμε συμπληρωματικά κομμάτια για την καλοκαιρινή περίοδο και για τα Χριστούγεννα».

Αυτήν τη σεζόν, η Έμμα, που μέχρι τώρα βρισκόταν στο κομμάτι του marketing και της διαφήμισης, παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή ρούχων με την ονομασία Monochrome. «Πρόκειται για μια μικρότερη συλλογή, με κομμάτια καθημερινά, σε απλές γραμμές, που μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ, με ιδιαιτερότητα στο σχεδιασμό και τα υφάσματα». Χαρακτηριστικό της η μονοχρωμία, που έρχεται σε αντίθεση με τα πολύχρωμα κομμάτια που θα παρουσιάσει η αδελφή της. «Αυτή η συλλογή με εκφράζει. Το στυλ μου διαφέρει πολύ από αυτό της Ελβίρας, που προτιμά τα εμπριμέ και τα πολλά κοσμήματα. Εγώ ντύνομαι πιο minimal και αγαπώ πολύ το μαύρο».

Για την Ελβίρα, είναι αναπόφευκτο να εντάξει το προσωπικό της στυλ στις δημιουργίες της, αλλά όπως λέει σχεδιάζει για τις γυναίκες που θα ήθελε να τις φορέσουν. «Σε οτιδήποτε προέρχεται από σένα δεν μπορείς να μη βάζεις κομμάτια από τον εαυτό σου. Σίγουρα αυτά που σχεδιάζω θα ήθελα να τα φορέσω, αλλά δεν το κάνω για να ικανοποιήσω μια δική μου ανάγκη».

 Όσο για τη μεταξύ τους συνεργασία, εξηγούν πως η μία συμπληρώνει την άλλη. «Επειδή είμαστε πολύ διαφορετικές ως προσωπικότητες, υπάρχει διαρκής ανάλυση πριν από οποιαδήποτε κίνηση. Η μία φέρνει στοιχεία που λείπουν από την άλλη, και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο ολοκληρωμένο. Η συνεργασία με οποιονδήποτε άνθρωπο εξελίσσει και εσένα τον ίδιο, πόσο μάλλον όταν ο άλλος είναι η αδελφή σου, με την οποία η επικοινωνία είναι πολύ πιο άμεση, χωρίς να χρειάζεται να κρατάς τα προσχήματα», σημειώνουν. «Η Έμμα είναι αρκετά εξωστρεφής, γι’ αυτό και έχει αναλάβει εξολοκλήρου το κομμάτι της επικοινωνίας. Τα κοινά μας στοιχεία είναι ότι ως αδελφές μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και το ίδιο ήθος γι’ αυτό που κάνουμε. Και αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνεργασία», λέει η Ελβίρα.

 Όπως κάθε δημιουργός, αναζητούν την έμπνευση σε κάθε τι γύρω τους, είτε είναι ένα ταξίδι είτε η φαντασία τους, αλλά όπως παραδέχονται το αποτέλεσμα συχνά εκπλήσσει και τις ίδιες. «Η δημιουργική διαδικασία συνήθως αποφασίζει η ίδια πότε θα ξεκινήσει. Ωστόσο, επειδή αυτό που κάνουμε δεν είναι αυθαίρετο, αλλά υπακούει σε πραγματικούς χρόνους, κάποιες φορές υποβοηθάς αυτήν την έναρξη. Ξεκινάς εντοπίζοντας τι είναι αυτό που έχεις ανάγκη να εκφράσεις και σίγα σιγά αρχίζεις να το υφαίνεις, έως ότου πάρει ολοκληρωμένη μορφή. Πολλές φορές η τελική μορφή έχει αλλάξει τόσο από την αρχική σύλληψη, που εκπλήσσει και εσένα τον ίδιο. Σε πάει από μόνο του».

Το κοινό τους πάθος για δημιουργία, αλλά και οι αντιθέσεις στο στυλ και την προσωπικότητα καθεμιάς είναι η συνταγή της επιτυχίας τους, και στόχος τους να δουν το εγχείρημά τους να αναπτύσσεται στο μέλλον. «Κάθε σεζόν πρέπει να φέρνουμε κάτι καινούριο και μέσα από αυτό να εξελισσόμαστε και εμείς. Το θέμα είναι να μπορείς να απολαμβάνεις τη δημιουργική διαδικασία, και από εκεί και πέρα το πού θα καταλήξεις είναι άγνωστο, και αυτό είναι και το ενδιαφέρον».

PHOTO: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ (THIS IS NOT ANOTHER AGENCY*). STYLING: ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΒΙΝΟΣ. MAKE UP & HAIR: ΜΑΙΡΗΛΟΥ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή