Το χρώμα του χρήματος θέλουν να δουν με κάθε τρόπο τα Ταμεία

Το χρώμα του χρήματος θέλουν να δουν με κάθε τρόπο τα Ταμεία

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αργό ρυθμό αυξάνονται τα έσοδα των Ταμείων από την ένταξη οφειλετών στη νέα ρύθμιση χρεών. Ενώ ο στόχος παραμένει στα 300 εκατ. ευρώ εντός του 2015, κατά τις πρώτες 15 μέρες έχει εισπραχθεί κάτι λιγότερο από το 1/10. Συνολικά, έχουν ρυθμίσει οφειλές ύψους 1,230 δισ., 32.293 οφειλέτες κι έχουν εισπραχθεί 27,3 εκατ. Με στόχο την αύξηση των συμμετεχόντων, καθώς ο χρόνος τελειώνει (καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 30ή Απριλίου), ο ΟΑΕΕ δίνει τη δυνατότητα στους μικροοφειλέτες του (έως 5.000 ευρώ) να υποβάλουν και αυτοί, ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, από Δευτέρα 20 Απριλίου, μέσα από την ιστοσελίδα www.oaee.gr.

Με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι συναντήθηκε χθες στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), ο κ. Ντράγκι εξέφρασε εκ μέρους της ΕΚΤ τη βούληση «να συνεισφέρει στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης». Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ πάντα, η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα. Ας ελπίσουμε ότι η μία ώρα δεν ήταν σαν τα 10 λεπτά της συνάντησης του κ. Βαρουφάκη με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τι… ψάρια θα πιάσουν αυτό τον Απρίλιο;

Πλούσια σε εξελίξεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα. Μεθαύριο Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων του «Νηρέα» με αντικείμενο την έγκριση της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Την Τετάρτη 23 Απριλίου, η «Σελόντα» παρουσιάζει το επετειακό λεύκωμα «Το ταξίδι της Σελόντα», σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της επόμενης ημέρας για την εταιρεία, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της αναδιάρθρωσης, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014. Πέντε ημέρες μετά, στις 28 Απριλίου, έχει προγραμματισθεί γενική συνέλευση των μετόχων της «Δίας», με αντικείμενο την ενημέρωσή τους για τις διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τους πιστωτές της. Ο Απρίλιος, άλλωστε, είναι μήνας που φημίζεται για τις καλές… ψαριές. Μένει να το δούμε.

Θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των τραπεζών στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας και ασφάλειας των τραπεζικών συναλλαγών, εξετάζονται στο Banking Forum, που πραγματοποιείται από το ΕΙΠ, την ΕΕΔΕ σε συνεργασία με την Ενωση Τραπεζών στις 21 και 22 Απριλίου.

Ζητούν πίσω το 1,2 δισ. του ΤΧΣ από το EFSF

Την επιστροφή περίπου 1,2 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τα οποία «γύρισαν» στο EFSF μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, διεκδικεί η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας επιστροφής ομολόγων από το ΤΧΣ στο EFSF. Πρόκειται για κεφάλαια του ταμείου που διατέθηκαν για την εξυγίανση τραπεζών χωρίς να χρησιμοποιηθούν τα ομόλογα του EFSF.

Αυξάνονται οι «πειρατές» του διαδικτυακού τζόγου

Διευρύνθηκε ο αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν στη «μαύρη λίστα» (black list) της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η 6η έκδοση της συγκεκριμένης λίστας, που γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή, περιλαμβάνει 460 παράνομους ιστότοπους στο διαδίκτυο που προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, από 401 ιστότοπους που περιελάμβανε η πρώτη λίστα που γνωστοποίησε η Επιτροπή, το φθινόπωρο του 2013. Φαίνεται ότι οι διαδικτυακοί «πειρατές» είδαν ότι δεν γίνονται και πολλά πράγματα παρά το γεγονός ότι περιέχονται στη «μαύρη λίστα» και ξεθαρρέψανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή