Αγοράζουν κατοικίες στο Ντουμπάι, αλλά δεν μένουν σε αυτές οι πλούσιοι του πλανήτη

Αγοράζουν κατοικίες στο Ντουμπάι, αλλά δεν μένουν σε αυτές οι πλούσιοι του πλανήτη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 20% των πολυτελών ακινήτων του Ντουμπάι παραμένουν κενά για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, αναφέρουν στελέχη της αγοράς ακινήτων στο αραβικό εμιράτο. Πρόκειται για χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής, αλλά και γενικότερα των πόλεων και περιοχών του κόσμου, όπου συγκεντρώνεται υψηλός αριθμός ξένων ιδιοκτητών. Από τα σχετικά στοιχεία, σε παγκόσμια βάση, εκτιμάται ότι το 1/4 των διαμερισμάτων είναι κενό το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου. Ως εκ τούτου, το ποσοστό στο Ντουμπάι που εκτιμάται ότι διαμορφώνεται μεταξύ 15%-20% είναι σχετικά ευθυγραμμισμένο με τη διεθνή τάση.

Κατά την εταιρεία πώλησης πολυτελών ακινήτων LuxHabitat, το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά κοινό σε πόλεις που προσελκύουν ιδιαίτερα εύπορους αγοραστές ακινήτων, καθώς οι τελευταίοι επιλέγουν είτε να χρησιμοποιήσουν τα ακίνητα αυτά ως εξοχικές κατοικίες είτε να τα διατηρήσουν στην κατοχή τους ως επένδυση, αναμένοντας μελλοντικές υπεραξίες προκειμένου να τα μεταπωλήσουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μεσιτικών γραφείων, στο Ντουμπάι, οι περισσότεροι από αυτούς τους ιδιοκτήτες προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, από τη Ρωσία, τις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής και σε ένα μικρότερο βαθμό από την Ινδία και γενικότερα τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρόκειται για ανθρώπους που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τον διεθνή χαρακτήρα του Ντουμπάι ως επενδυτικού προορισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή