«Ησυχα» εξοχικά στην Τουρκία

«Ησυχα» εξοχικά στην Τουρκία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ορεινά και γραφικά χωριά που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα στρέφονται πλέον όλο και περισσότεροι ξένοι αγοραστές εξοχικών κατοικιών στην Τουρκία. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Spot Blue International Property, η τάση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα θέλει τους ενδιαφερομένους να αποζητούν περισσότερο την ησυχία και τη γαλήνη που προσφέρουν τα χωριά και οι μικροί οικισμοί πέριξ των δημοφιλών τουριστικών θερέτρων.

Η τάση αυτή είναι περισσότερο εμφανής μεταξύ των αγοραστών μεγαλύτερων ηλικιών, που δεν «ενθουσιάζονται» ιδιαίτερα από τα πιο πολυσύχναστα παραθεριστικά θέρετρα. Κατά τη Spot Blue International Property, πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο για αρκετούς υποψήφιους αγοραστές να αναζητούν κατοικίες ή και οικόπεδα με οικοδομική άδεια, που να απέχουν ορισμένα χιλιόμετρα από την παραλία. Μάλιστα, οι αναλυτές διαπιστώνουν ότι η έλευση των πρώτων ιδιοκτητών από το εξωτερικό έχει ήδη αρχίσει να προσελκύει και άλλους επίδοξους αγοραστές. Για παράδειγμα, οικισμοί πέριξ της Αττάλειας έχουν προσελκύσει μικρές ομάδες ιδιοκτητών από το εξωτερικό, που γοητεύονται από το γαλήνιο σκηνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή