Σκληρά λόγια από Ε.Ε. για την καταπάτηση δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ

Σκληρά λόγια από Ε.Ε. για την καταπάτηση δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «σοβαρή ανησυχία» του για την επιδείνωση της κατάστασης στην ΠΓΔΜ εξέφρασε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, σήμερα στο Λουξεμβούργο. Πρώτη φορά, με τόσο σκληρά λόγια, από τα κράτη-μέλη τονίστηκε η επιδείνωση στους τομείς του κράτους δικαίου, θεμελιωδών δικαιωμάτων, ελευθερίας των ΜΜΕ, αξίες που είναι απαραίτητες σε μια χώρα που θέλει να γίνει κράτος-μέλος της Ε.Ε. και χωρίς αυτές είναι υπό αμφισβήτηση η ευρωπαϊκή της πορεία.

Για την ελληνική πλευρά, τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν νίκη, καθώς η μόνιμη αντιπροσωπεία κατάφερε να συνδιαμορφώσει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου έτσι ώστε στα τέσσερα σημεία του κειμένου να υπάρχει δύο φορές σαφής αναφορά στα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου του 2014. Τότε, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γίνει σαφής αναφορά στο ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να σέβεται τις σχέσεις της με τα γειτονικά της κράτη (βλέπε επίλυση θέματος ονομασίας με την Ελλάδα) και αυτός είναι ένας βασικός όρος για να συνεχίσει η ενταξιακή πορεία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή