Δυσφορία Φόρεϊν Οφις για τον Ξηρό

Δυσφορία Φόρεϊν Οφις για τον Ξηρό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να μετατοπιστεί από τις θέσεις στο θέμα τής κατ’ οίκον κράτησης του Σάββα Ξηρού, όσον αφορά τις προβλέψεις του νέου νόμου για τις φυλακές, θέση που, σύμφωνα με πληροφορίες, επαναλήφθηκε στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Β. Καλπαδάκη, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Ούτε ο κ. Πιρς, όμως, μετατοπίζεται από τη θέση του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και εξέφρασε και πάλι την ενόχλησή του για τις προβλέψεις του νόμου, ενώ τόνισε ότι για τις ΗΠΑ η τρομοκρατία και η ανάγκη αντιμετώπισής της παραμένουν πολύ ψηλά στην ατζέντα των ΗΠΑ και διαχώρισε την τρομοκρατία των τζιχαντιστών από την «κλασική» τρομοκρατία διαφόρων οργανώσεων. Στην υπόθεση παρενέβη και το Φόρεϊν Οφις, το οποίο τονίζει ότι «η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα ελληνικά δικαστήρια» και προσθέτει ότι «η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων».

Παρέμβαση έκανε και ο Π. Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ «είχαν θέσει ως προϋπόθεση για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου την τοποθέτηση Ξηρού σε ηλεκτρονική παρακολούθηση στο νοσοκομείο ή στο σπίτι». Πρόσθεσε, όμως, ότι «για να γίνει αυτό, χρειάζεται να γίνουν οι αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις και για τις προδιαγραφές που θα έχουν αυτά τα βραχιολάκια, συνεπώς δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα», είπε ο υπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο νόμος δεν αλλάζει. Σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στην περίπτωση «απελευθέρωσης ηγετών ακραίων οργανώσεων από το Γκουαντάναμο». Σχετικά με πιθανές επιπτώσεις στη στάση των ΗΠΑ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους για την οικονομία, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι έως τώρα δεν έχει διαπιστωθεί καμιά αλλαγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή