Ν. Βούτσης: Ερευνα για σύμβαση με Digea

Ν. Βούτσης: Ερευνα για σύμβαση με Digea

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι «η συμφωνία παραχώρησης στην Digea θίγει καταφανώς το δημόσιο συμφέρον» διατυπώνει ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης και προαναγγέλλει έρευνα τυχόν ευθυνών «δημοσίων παραγόντων που ενήργησαν κατά του συμφέροντος του Δημοσίου και ενδεχομένως υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων». Στις επισημάνσεις αυτές προβαίνει ο κ. Βούτσης σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Βλάση. Ο κ. Βλάσης στην ερώτησή του θέτει ζήτημα «μη εκπομπής επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε πολλές περιοχές της χώρας».

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η υπό έρευνα συμφωνία παραχώρησης «προβλέπει τυπική πληθυσμιακή κάλυψη μόνο 95% σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι ανά περιφέρεια, με αποτέλεσμα πολλές περιφέρειες να έχουν πολύ ελλιπέστερη κάλυψη, η οποία αντισταθμίζεται από την ευκολότερη και πληρέστερη κάλυψη μεγάλων αστικών κέντρων». Παράλληλα, ο κ. Βούτσης, αφού σημειώνει ότι «η παρούσα κυβέρνηση βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων στο συγκεκριμένο θέμα, με απόλυτη ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης», προσθέτει πως «θα επιλέξει τη συντομότερη δυνατή λύση για την κάλυψη των περιοχών που στερούνται τηλεοπτικού σήματος, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που επιβλήθηκαν από τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης». Παραπέμπει, τέλος, σε συζήτηση που θα γίνει σχετικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή