Η ΔΕΗ αναζητεί νέο αντιπρόεδρο

Η ΔΕΗ αναζητεί νέο αντιπρόεδρο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του μηνός παραιτήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ για να αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου στη ΔΕΗ. Προχθές παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της ΔΕΗ και η θέση του αντιπροέδρου χήρεψε. Ο λόγος για τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Μανώλη Κορωνιωτάκη που κατείχε στον ΑΔΜΗΕ θέση διευθυντή με αρμοδιότητα τα νέα έργα μεταφοράς. Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξαιτίας αυτής της θέσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μία ημέρα μετά τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ, για να ελέγξει κατά πόσον υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία στις σχέσεις ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ. Προφανώς, δεν έπεσε στην αντίληψή του το άρθρο 105 του νόμου 400/2011 που ορίζει ρητά ότι πρόσωπα με αρμοδιότητες όπως αυτή του κ. Κορωνιωτάκη, μετά τη λήξη της απασχόλησής τους στον ΑΔΜΗΕ, δεν πρέπει να έχουν καμιά επαγγελματική σχέση που να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη ΔΕΗ ή με τους μετόχους που ασκούν έλεγχο στη ΔΕΗ για διάστημα τεσσάρων ετών.

Τουλάχιστον 5 χρόνια από σήμερα θα απαιτηθούν για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών της Ε.Ε., προκειμένου να λαμβάνουν χρηματοδότηση εκτός τραπεζών οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σήμερα στην Ε.Ε. η εξωτραπεζική χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις αποτελεί μόλις το 25% και το υπόλοιπο 75% καλύπτει η τραπεζική χρηματοδότηση. Αντίθετα, στις ΗΠΑ η αναλογία είναι 80% εξωτραπεζική και 20% χρηματοδότηση από τράπεζες. Ηδη, σε αρκετές εισηγμένες του FTSE 25, που προετοιμάζονται για το road show τον ερχόμενο Ιούνιο στη Νέα Υόρκη, το μήνυμα είναι «όσο καλύτερα παρουσιάζεται την εταιρεία σας τόσο περισσότερες θα είναι οι ευκαιρίες άντλησης κεφαλαίων».

Ελληνας ο κορυφαίος

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, στη διάρκεια της Γενικής του Συνέλευσης στη Γενεύη, απένειμε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου διευθυντή ξενοδοχείου για το 2014 σε έναν Ελληνα. Πρόκειται για τον κ. Πάνο Αλμυράντη, γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου Daios Cove Luxury Resort & Villas στην Κρήτη. Ο πρόεδρος της ελληνικής και κυπριακής αποστολής, Στέφανος Στεφάνου, σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του Συνδέσμου το 1974 που βραβεύεται Ελληνας διευθυντής ξενοδοχείου. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 438 μέλη, γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων σε 29 χώρες.Τα 350 ξενοδοχεία έχουν δυναμικότητα 92.000 δωματίων και 72.000 εργαζομένους.

Δεν πήγε Στρασβούργο, αλλά θα πάει Βρυξέλλες

Μπορεί να μη μετακόμισε στο Στρασβούργο πέρυσι, καθώς δεν εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αποτελεί, όμως, πλέον μέλος του προεδρείου της Eurocommerce, της εργοδοτικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λιανεμπορικές και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις και εδρεύει στις Βρυξέλλες. Ο λόγος για τον Β. Κορκίδη, πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Στην ομιλία του ο κ. Κορκίδης περιέγραψε τη ζοφερή εικόνα, λέγοντας ότι από το 2009 έχουν διακόψει τη λειτουργία τους περίπου 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χωρίς «αστερίσκους» τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Για δέκατη συνεχόμενη φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, χωρίς η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) να εγείρει επιφυλάξεις. Πρόκειται για τους γνωστούς «αστερίσκους» που έβαζε η Eurostat έως το 2010 στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, καθώς δεν τα θεωρούσε αξιόπιστα. Ωστόσο, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, η ΕΛΣΤΑΤ έχει προχωρήσει σε 10 κοινοποιήσεις των στατιστικών στοιχείων, χωρίς να υπάρχουν επιφυλάξεις. Οπως ανέφερε η ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται για μια σημαντική σειρά επιτυχιών για την Ελλάδα, καθώς το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σταθερή και εδραιωμένη πλέον αποδοχή των δημοσιονομικών στατιστικών που καταρτίζει. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεχάσει τον όρο «αστερίσκοι»  που ήταν εφάμιλλος με τον όρο «greek statistics».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή