Στους έξι μήνες η έκδοση διαζυγίου στην Ιταλία

Στους έξι μήνες η έκδοση διαζυγίου στην Ιταλία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιταλική κυβέρνηση μείωσε τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να εκδοθεί ένα διαζύγιο από τα τρία χρόνια στους έξι μήνες, μια εξέλιξη που καταδεικνύει το γεγονός ότι η επιρροή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ολοένα και φθίνει στην καθημερινότητα των Ιταλών αλλά και την πολιτική ζωή.

Η αλλαγή αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι να περιορίσει την γραφειοκρατία, που συνεχίζει να εξοργίζει τους πολίτες.

«Άλλη μία υπόσχεση τηρήθηκε. Ας πάμε μπροστά» έγραψε ο ίδιος σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αφού το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο χθες το βράδυ.

Η ταχεία έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί επιπλέον μια ένδειξη για το πώς σταδιακά εξασθενεί η επιρροή της καθολικής εκκλησίας στα ήθη και έθιμα της Ιταλίας. Ολοένα και περισσότεροι νεαροί Καθολικοί συγκατοικούν και αποκτούν παιδιά εκτός γάμου. Πολλοί δήμαρχοι αναγνώρισαν τους γάμους που τελέστηκαν μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου εκτός της Ιταλίας.

Σήμερα μόνο η καθολική εφημερίδα Avvenire εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το νομοσχέδιο σχετικά με τα διαζύγια, το οποίο χαρακτήρισε «μια ολέθρια διολίσθηση σε βάρος της οικογένειας».

Ο «νόμος για την ταχεία έκδοση του διαζυγίου», τον οποίο υπερψήφισε η βουλή των αντιπροσώπων με 398 ψήφους υπέρ και 28 κατά, μειώνει τον χρόνο που οι Ιταλοί πρέπει να περιμένουν για την έκδοση του διαζυγίου τους στους 6 μήνες όταν το διαζύγιο είναι συναινετικό και σε 12 μήνες όταν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των πρώην συζύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT