Helena Christensen: «Δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα»

Helena Christensen: «Δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Helena Christensen υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της δεκαετίας του ’90 ποζάροντας στα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών, περπατώντας στις πασαρέλες διάσημων σχεδιαστών και διαγράφοντας μια επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της μόδας. Πλέον στα 46 της χρόνια δουλεύει ως φωτογράφος και σχεδιάστρια και παραμένει μια εντυπωσιακή γυναίκα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις νεότερες συναδέλφους της. Στην πρόσφατη φωτογράφησή της με μαγιό στο γαλλικό περιοδικό Madame Figaro πόζαρε με την ίδια άνεση επιδεικνύοντας την καλλίγραμμη σιλουέτα της και αποκάλυψε ότι ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνει δίαιτα.

Η Δανή καλλονή διαθέτει ένα σώμα που θα ζήλευαν πολλές νεότερές της γυναίκες, αλλά όπως παραδέχεται δεν ακολουθούσε ποτέ κάποιο σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το έντονο βλέμμα της και το κορμί της που είχε αναστατώσει τον αντρικό πληθυσμό στο βιντεοκλίπ για το τραγούδι ‘Wicked Game’ του Chris Isaak, παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο χάρη στον καλό μεταβολισμό της, όπως λέει: «Ποτέ δεν έκανα δίαιτα. Λατρεύω το καλό φαγητό». Μάλιστα, ακόμα κι όταν δούλευε ως μοντέλο δεν γυμναζόταν συστηματικά: «Έχω καλό μεταβολισμό. Άρχισα να κάνω σπορ σχετικά αργά».

Η Helena που υπήρξε και ‘άγγελος’ της Victoria’s Secret προτιμά την έντονη άσκηση για να αποκτήσει μια πιο γραμμωμένη σιλουέτα: «Ξεκίνησα να κάνω γυμναστική γιατί ήθελα να είμαι πιο γραμμωμένη. Σιχαίνομαι τα σπορ αντοχής, θα ήταν αδύνατο για μένα να τρέξω σε μαραθώνιο. Μου αρέσουν οι έντονες ασκήσεις όπως το box ή το sprint». Πλέον, περισσότερο γυμνάζεται μαζί με τον σύντροφό της, τον μουσικό Paul Banks, και τον γιο της, Mingus: «Μου αρέσει να περνάω χρόνο στην εξοχή με τον γιο μου και τον σύντροφό μου ή να φεύγω τα σαββατοκύριακα και να πηγαίνω στο βουνό ή να τρέχω», είπε τονίζοντας ότι η γυμναστική για αυτήν είναι ένα χόμπι.

Η νέα της καριέρα ως φωτογράφος, σχεδιάστρια –το 2012 δημιούργησε τη δική της κολεξιόν εσωρούχων- και η ενασχόλησή της με την δημιουργία αρωμάτων, δεν την απομάκρυναν από το μόντελινγκ. Η Christensen που στο παρελθόν είχε εργαστεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια του περιοδικού Nylon, ακόμα ποζάρει για διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και φωτογραφήσεις περιοδικών. Όπως είχε πει σε μια παλιότερη συνέντευξη της στο περιοδικό Vogue «πάντα θα έχω την επιθυμία για κάτι νέο, φρέσκο και πρωτοποριακό, αλλά και την λαχτάρα για αιώνια κομψότητα και ομορφιά. Ήμουν πολύ τυχερή που ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εποχή που τα κορίτσια μπορούσαν να είναι ο εαυτός τους. Κανείς δεν μας είχε πει να αλλάξουμε το σώμα μας ή την εμφάνισή μας. Η καθεμιά ήταν μοναδική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή