«Εμπλοκή» στη δίκη της Proton Bank, μετά την παραίτηση των συνηγόρων υπεράσπισης

«Εμπλοκή» στη δίκη της Proton Bank, μετά την παραίτηση των συνηγόρων υπεράσπισης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσχερής καθίσταται η εκδίκαση της υπόθεσης για τα επισφαλή δάνεια, ύψους 700 εκατ. ευρώ που χορήγησε η Proton Bank την περίοδο που επικεφαλής της ήταν ο επιχειρηματίας και βασικός κατηγορούμενος στη δίκη, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου σημειώθηκε εμπλοκή στην εξέλιξη της διαδικασίας καθώς παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των 43 κατηγορουμένων επικαλούμενοι απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης, είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.

Οι συνήγοροι, που ήδη είχαν ζητήσει αναβολή της δίκης λόγω κωλυμάτων που είχαν, τονίζουν πως οι παραιτήσεις τους είναι μονόδρομος γιατί αν παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ, απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες. Το δικαστήριο αναμένεται στην επόμενη δικάσιμο να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Σε περίπτωση που αυτοί αποδεχθούν τον διορισμό τους, η δίκη θα πρέπει να διακοπεί για αρκετές ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT