Νέο κύμα μείωσης επιτοκίων στην Ασία

Νέο κύμα μείωσης επιτοκίων στην Ασία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής αναμένεται να προχωρήσουν τους επόμενους μήνες οι κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων ασιατικών οικονομιών. Οι οικονομολόγοι αμφισβητούν, όμως, τη δυνατότητά τους να τονώσουν την ανάπτυξη ή τον πληθωρισμό. Η εικόνα αναδύεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του Ρόιτερς μεταξύ οικονομολόγων σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, που φέρουν την πλειονότητα να προεξοφλεί περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, αλλά ελάχιστη επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης.

Από την αρχή του έτους έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής 27 κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα της Ινδίας, που έχει ήδη μειώσει το επιτόκιο δανεισμού δύο φορές από την αρχή του έτους, αναμένεται να προχωρήσει σε νέα μείωση στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Οπως υπογραμμίζει ο Μάικλ Σπένσερ, ερευνητής Ασίας – Ειρηνικού στην Deutsche Bank, «καθίσταται όλο και πιο σαφής η ανάγκη να ληφθούν μέτρα που θα τονώσουν τη ζήτηση και θα αποτρέψουν τον αποπληθωρισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή