Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τράπεζα Πειραιώς

Ανακούφιση οφειλετών

Mε εβδομαδιαία άνοδο 6,94% ολοκλήρωσε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου η μετοχή της Tράπεζας Πειραιώς. Επίσης, σε αξιοπρεπή επίπεδα διατηρήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής, αφού περισσότερα από 170 εκατ. τεμάχια διακινήθηκαν στη διάρκεια των συναλλαγών. Η διοίκηση της τράπεζας ανέλαβε σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα και πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ακρίτας

Πώληση στη Βουλγαρία

Aγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της εταιρείας ξύλου Ακρίτας, με αποτέλεσμα η μετοχή να ενισχυθεί κατά 18,42%. Στο τέλος του 2014 η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της γραμμής παραγωγής μελαμίνης έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, της θυγατρικής της στη πόλη Σιρπάν της Βουλγαρίας. Η εν λόγω πώληση εντάσσεται στο πρόγραμμα πλήρους αναδιάρθρωσης του ομίλου σε περιβάλλον παρατεταμένης και συνεχιζόμενης ύφεσης στην ελληνική και βαλκανική αγορά.

Σελόντα

Κοντά σε συγχώνευση

Σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκε αυτή την εβδομάδα η χρηματιστηριακή τιμή της Σελόντα. Ο μετοχικός τίτλος υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 35,79% και διολίσθησε στα 0,061 ευρώ (κλείσιμο 23/4). Πιο κοντά στη συγχώνευση βρίσκονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η «Σελόντα» με τη «Δίας», με τη συμφωνία να προβλέπει σε πρώτη φάση τη μεταβίβαση παγίων της δεύτερης στην πρώτη, προκειμένου στη συνέχεια η «Σελόντα» να απορροφήσει τη «Δίας». Το σχέδιο αυτό φέρεται να έχουν συμφωνήσει οι πιστώτριες τράπεζες.

Σαράντης

Εξαγορά σήματος AVA

Στα επίπεδα των 8 ευρώ έχει αναρριχηθεί η μετοχή της εταιρείας καλλυντικών Σαράντης, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 5,06%. Η εταιρεία στις 31 Μαρτίου συμφώνησε την εξαγορά από την Procter & Gamble του σήματος AVA στην Ελλάδα έναντι τιμήματος 3,49 εκατ. ευρώ. Η εξαγορά αυτή, που γίνεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο και ισχυροποιεί τη θέση του ως ηγέτιδος εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT