Αποχωρεί από ΠΑΟ ο Σίλντενφελντ

Αποχωρεί από ΠΑΟ ο Σίλντενφελντ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση μόλις μιας εβδομάδας αποδείχθηκε το προσπέρασμα του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, με φόντο τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο και ξαναπήραν το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι το 1-1 που παραχώρησε ο ΠΑΟΚ στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος διεύρυνε έτσι το αήττητο σερί του κόντρα στις ομάδες της κορυφής. Ο ΠΑΣ δεν έχει χάσει από καμιά ομάδα της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος, επίτευγμα που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει μεγάλη βαθμολογική αντεπίθεση για μια θέση στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς με τη Skoda Ξάνθη, χάνει όμως τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης διεθνής απάντησε αρνητικά στην πρόταση για τριετή επέκταση του συμβολαίου του, με την αιτιολογία ότι οικογενειακοί λόγοι τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου ζουν μόνιμα η γυναίκα και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ της Κροατίας, θα συνεχίσει (και πιθανώς θα κλείσει) την καριέρα του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Θα παραμείνει, βέβαια, έως το τέλος της περιόδου και θα αγωνιστεί κανονικά στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» αναζητούν πλέον δύο κεντρικούς αμυντικούς, έναν έμπειρο και καταξιωμένο για την ενδεκάδα και έναν εξελίξιμο, με ορίζοντα το μέλλον. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ψηλά στη λίστα τους βρίσκεται ο 24χρονος αριστεροπόδαρος Ντάνι Γουίλσον της Χαρτς, πρώην ομάδας του Τάκη Φύσσα με την οποία διατηρεί καλές σχέσεις. Ο Μπεργκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ εκτός του Μαυρία, προβλήματα τραυματισμών (όχι ιδιαίτερα σοβαρά) εν όψει του αγώνα με την Κέρκυρα αντιμετωπίζουν και οι Λαγός, Πέτριτς, Δώνης.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στη 2η θέση, άρπαξε όμως μια άλλη που του επιτρέπει να κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον: στη χθεσινή Γ.Σ. εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 19,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που προορίζονται για την επικείμενη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και για να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρείας ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της έως το τέλος της εφετινής περιόδου. Περίπου 10,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν άμεσα από τον Ιβάν Σαββίδη και τα άλλα 9 εκατ. θα καλυφθούν μέσω ομολογιακού δανείου από εταιρεία συμφερόντων του. Θα είναι 7ετούς διάρκειας με σταθερό επιτόκιο 0,25% και θα μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές εάν το αποφασίσει ο κ. Σαββίδης.

Η νίκη του Αστέρα Τρίπ. επί του Πανθρακικού του εξασφάλισε σχεδόν σίγουρα μια θέση στα πλέι οφ, μπλέκει όμως ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην ουρά της βαθμολογίας. Υπάρχουν πλέον σενάρια ισοβαθμίας μέχρι και επτά (!) ομάδων στους 43 β., γεγονός που δίνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Θεωρητικά, ο Πανθρακικός είναι σε πιο δύσκολη θέση απ’ όλους, αλλά ενδέχεται να κινδυνέψει ακόμα και η 9η Καλλονή, εάν δεν προσθέσει έναν βαθμό στους 43 που έχει τώρα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT