Πάνω από 190.000 αιτήσεις για 32.000 θέσεις εργασίας σε δήμους

Πάνω από 190.000 αιτήσεις για 32.000 θέσεις εργασίας σε δήμους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά την κάλυψη 32.000 πεντάμηνων θέσεων απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Η συμμετοχή, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 192.571 αιτήσεις, αριθμός εξαπλάσιος από τις θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί για να καλύψουν κενά που υπάρχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες. Βάσει του σχεδιασμού, εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, όπως θα επιλεγούν μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, θα δοθεί ένα διάστημα για την υποβολή ενστάσεων, θα γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και, τελικά, θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων. Να σημειωθεί ότι απομένουν άλλες περίπου 19.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι θέσεις αυτές θα αφορούν συγκεκριμένους φορείς του Δημοσίου και υπουργεία, και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ξεχωριστές προκηρύξεις.

Εν τω μεταξύ, σημαντική είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα σίτισης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με βάση τον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. Συγκεκριμένα, μία εβδομάδα μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα, έχουν ήδη κατατεθεί 60.540 αιτήσεις, εκ των οποίων ιδιωτικά υποβλήθηκαν οι 31.308 ενώ σε ΚΕΠ οι 29.232.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (20.635), ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (1.206) και τελευταίες είναι αυτές για τη δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (622). Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορούν συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (17.936), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (5.595) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (5.595). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (14.121).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή