Ανάσα ρευστότητας από τη ρύθμιση

Ανάσα ρευστότητας από τη ρύθμιση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινές ανάσες ρευστότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται τα έσοδα από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μετά και την παράταση που δόθηκε έως τις 2 Ιουνίου. Συνολικά, σε ρύθμιση χρεών έχουν προχωρήσει 115.826 οφειλέτες. Αναλυτικά, έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 2,9 δισ. ευρώ κι έχουν εισπραχθεί 68,7 εκατ. ευρώ.

Για απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οφειλέτες σχετικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Ταμείων, έχει δημιουργηθεί ένα γραφείο πληροφοριών για να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.52.91.773 και 210.52.91.885.

Αξιοσημείωτη θεωρείται η συμμετοχή των οφειλετών του ΟΑΕΕ στη ρύθμιση, όπως επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, χθες, και ο διοικητής του οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος. Αναλυτικά, μέσα σε 14 ημέρες κατατέθηκαν 56.481 αιτήσεις, εισπράχθηκαν περίπου 13,5 εκατ. ευρώ και ρυθμίσθηκαν χρέη ύψους 870 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε πως «αν ο ΟΑΕΕ είχε ενεργούς τους ασφαλισμένους του, θα ήταν βιώσιμος», όμως σήμερα η αναλογία ασφαλισμένων που πληρώνουν εισφορές – ασφαλισμένων που δεν πληρώνουν εισφορά – συνταξιούχων είναι 1:1:1. Συγκεκριμένα, από τους 730.000 ενεργούς ασφαλισμένους οι μισοί πληρώνουν και οι άλλοι μισοί δεν πληρώνουν, ενώ περίπου 300.000 παίρνουν σύνταξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT