Διώξεις σε έξι αστυνομικούς για τον θάνατο Αφροαμερικανού στη Βαλτιμόρη

Διώξεις σε έξι αστυνομικούς για τον θάνατο Αφροαμερικανού στη Βαλτιμόρη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινικές διώξεις σε έξι αστυνομικούς προανήγγειλε την Παρασκευή η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την εξιχνίαση του θανάτου του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι στη Βαλτιμόρη στις 19 Απριλίου, μια εβδομάδα μετά την βίαιη σύλληψή του.

Η Μέριλιν Μόσμπι, παρουσιάζοντας το σχετικό πόρισμα, ανακοίνωσε ότι ο θάνατος του Γκρέι οφείλεται σε ανθρωποκτονία και γνωστοποίησε ότι στους έξι αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα το πρωί εντάλματα σύλληψης, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο νεαρός άνδρας έχασε την ζωή τους αφού υπέστη έναν «τραυματισμό που απέβη μοιραίος καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας…».

Στον 25χρονο φορούσαν τις χειροπέδες, ενώ οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στον Γκρέι παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε ο ίδιος τουλάχιστον 2 φορές.

Υπενθυμίζεται ότι  ο θάνατος του 25χρονου προκάλεσε κύμα αντιδράσεων οι οποίες εξελίχθηκαν σε βίαιες ταραχές τη Δευτέρα το βράδυ μετά την κηδεία του νεαρού.

Ομπάμα:  Να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι είναι «εξαιρετικό κρίσιμο» το να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του νεαρού Αφροαμερικανού.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί, (…) οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης θέλουν (να μάθουν) την αλήθεια», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος που διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει προς το παρόν ενημερωθεί για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον των 6 αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή