Ηλεκτρολόγος με αδήλωτες καταθέσεις ύψους 43 εκατ.

Ηλεκτρολόγος με αδήλωτες καταθέσεις ύψους 43 εκατ.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωρηδόν φεύγουν οι εισαγγελικές εντολές για σύλληψη φοροφυγάδων που έχουν αποκρύψει αστρονομικά ποσά από το ελληνικό Δημόσιο. Από την έρευνα των λιστών εντοπίστηκαν: ηλεκτρολόγος με αδήλωτες καταθέσεις ύψους 43 εκατ. ευρώ, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και στα χρηματιστηριακά, ο οποίος φαίνεται να ξέχασε να δηλώσει 9 εκατ. ευρώ, και δύο συνταξιούχοι με καταθέσεις άνω των 7,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από τις Αρχές και γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου, ο οποίος καλείται να πληρώσει 500.000 ευρώ για να αποφύγει την ποινική δίωξη. Ειδικότερα:

1. Εντοπίστηκε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και στα χρηματιστηριακά με καταθέσεις πολλών εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο των τραπεζικών του καταθέσεων και των φορολογικών δηλώσεων διαπιστώθηκε απόκλιση 9 και πλέον εκατ. ευρώ.

2. Από τον έλεγχο των 65 cd οι Αρχές εντόπισαν έναν ηλεκτρολόγο, ο οποίος είχε στους λογαριασμούς του ποσά ύψους 43 εκατ. ευρώ. Οι Αρχές κάνουν λόγο για κατάσχεση του μεγαλύτερου τμήματος του ποσού χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες εξηγήσεις. Πάντως, κατασχέσεις γίνονται μόνο στις περιπτώσεις που τα χρήματα έχουν προκύψει από εγκληματική δραστηριότητα.

3. Δύο συνταξιούχοι με αδήλωτες καταθέσεις 7,5 και 7,8 εκατ. ευρώ ο καθένας.

4. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση εντάλματος για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ για να αποφύγει τη σύλληψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή