Ανανέωση συμβάσεων ζητούν καθαρίστριες δημοσίων σχολείων

Ανανέωση συμβάσεων ζητούν καθαρίστριες δημοσίων σχολείων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία από το υπουργείο Εσωτερικών προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν την Τετάρτη συμβασιούχοι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν τον Ιούνιο.

Οι καθαρίστριες συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιωργο Κατρούγκαλο και του ζητησαν την ανανέωση των συμβάσεων τους για την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε καθεστώς αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των καθαριστριών ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύθηκε για την παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ, συμφωνα με δηλώσεις της αντιπροέδρου του του σωματείου Πειραιά Χριστίνα Καλαμαλίκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους του κλάδου.

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου πάντως θα συνεχιστούν, καθώς οι καθαρίστριες κρίνουν οτι η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι τον Δεκέμβριο αποτελεί απλώς συνέχιση στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή