Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίτιμη διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών θα αναγορευτεί την Τετάρτη 13 Μαΐου η συγγραφέας Αλκη Ζέη (φωτ.), κατόπιν πρότασης του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου, και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αλκη Ζέη αναγορεύτηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

(…) Με τη συναυλία των βετεράνων Who θα κλείσει στις 28 Ιουνίου το Φεστιβάλ του Glastonbury, ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές. «Είναι υπέροχο να ολοκληρώνεις αυτό το κομμάτι μιας καριέρας 50 χρόνων στο πιο ξακουστό και σημαντικό μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο», δήλωσε ο τραγουδιστής της μπάντας Roger Daltrey μιλώντας στο BBC.

(…) Προσβλητικά και απειλητικά σχόλια για τη συμμετοχή της στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχτηκε η δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Πέρυσι, η γνωστή συγγραφέας δώρισε ένα εκατομμύριο λίρες στην καμπάνια «Better Together» και έγραψε ένα κείμενο εκφράζοντας την αντίθεσή της στην ανεξαρτησία της Σκωτίας. Το αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε η ίδια στους διαδικτυακούς θαυμαστές της, ήταν να κατηγορηθεί για «προδοσία» από κάποιους χρήστες του Twitter, ενώ άλλοι της είπαν να «επιστρέψει εκεί από όπου ήρθε». Μολονότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, η Ρόουλινγκ έχει καταγωγή από τη Σκωτία και ζει στο Εδιμβούργο από τη δεκαετία του ’90.

(…) Eνα αφιέρωμα στους καταξιωμένους ντοκιμαντερίστες Tomer και Barak Heymann διοργανώνει από τις 14 έως τις 21 Μαΐου το Exile Room (Αθηνάς 12), με την υποστήριξη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές τεσσάρων ταινιών στις 14 και 21 Μαΐου, καθώς και ένα εργαστήριο με τον Tomer Heymann και θέμα τη μεθοδολογία και τις σκηνοθετικές ιδιαιτερότητες του έργου των δύο αδελφών, στις 16 και 17 Μαΐου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή