Πρόοδο σε πολλά θέματα «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ

Πρόοδο σε πολλά θέματα «βλέπει» ο Ντάισελμπλουμ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε πρόοδος επί πολλών θεμάτων και είχαμε εποικοδομητική συζήτηση. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία και η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστική. Όλοι, όμως, καταλαβαίνουμε πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση-τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα- και οι εργασίες είναι καρποφόρες».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ιταλό υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ενώ τοποθετήθηκε και επί του ελληνικού χρέους, τονίζοντας:

«Η θέση του Eurogroup είναι αυτή του Νοεμβρίου του 2012. Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, το οποίο και επανακαθορίζεται, τότε οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να εξετάσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και να αναθεωρήσουν και τα επιτόκια. Αλλά το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, έστω και με τροποποιήσεις. Πάντως, κρατώ κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι μου τις δηλώσεις και αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012».

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν συμμερίστηκε την θέση του Ολλανδού ομολόγου του για πρόοδο, προσθέτοντας ότι «η όλη διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί».

«Την Δευτέρα η συζήτηση θα συνεχισθεί και θεωρώ ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT