Την παραίτηση της Αν. Σακελλαρίου ανακοίνωσε το ΤΧΣ

Την παραίτηση της Αν. Σακελλαρίου ανακοίνωσε το ΤΧΣ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκε χθες από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) η παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου κ. Αναστασίας Σακελλαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου: «Η κ. Σακελλαρίου διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου από τον Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η συμφωνία των σχεδίων αναδιάρθρωσης και διασφαλίσθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες. Βάσει του καταστατικού νόμου του Ταμείου (Ν. 3864/2010), η θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα πρέπει να καλυφθεί εντός 60 ημερών, διαδικασία της οποίας επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών».

Η κυβέρνηση είχε αφήσει ακάλυπτη την κ. Σακελλαρίου μετά την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών κ. Μαρίας Σουκαρά – Κατσικάρδη να παραπεμφθεί σε δίκη, μαζί με άλλα 40 άτομα, για υπόθεση μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Η κ. Σακελλαρίου είχε θέσει από την προηγούμενη εβδομάδα στη διάθεση της κυβέρνησης την παραίτησή της. Στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη υπογράμμιζε με έμφαση τη νομιμότητα των επιλογών της. «Είμαι σε θέση να αποδείξω», τόνισε, «και θα το πράξω ότι ενήργησα απόλυτα σύννομα και ως εκ τούτου, ακόμη και εάν το Συμβούλιο Εφετών δεχθεί τελικά την εισαγγελική πρόταση και υπάρξει παραπομπή μου στην ενώπιον του Δικαστηρίου διαδικασία, θα προκύψει ότι ενήργησα απόλυτα ορθά και νόμιμα. Εξάλλου, δεν υπάρχει σήμερα απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή μου». Σε ό,τι αφορά την επίμαχη υπόθεση, τόνιζε ότι: «Συμμετείχα ως μέλος στην Επιτροπή Πιστωτικών Θεμάτων, η οποία ήταν εισηγητική επιτροπή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας (στην οποία δεν συμμετείχα) για χορηγήσεις και αναδιαρθρώσεις δανείων. Σκοπός των αναδιαρθρώσεων ήταν να περιορίσουν το ενδεχόμενο οριστικής απώλειας για την τράπεζα, χωρίς να υπεισέλθουν στους όρους της αρχικής χορήγησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT