Μαγνησία: Να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τις κοντινές ακτές οι κολυμβητές

Μαγνησία: Να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τις κοντινές ακτές οι κολυμβητές

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποφεύγουν τις κοντινές παραλίες (Πευκάκια, Αλυκές Άναυρος, Πλάκες) συστήνει στους κολυμβητές η αντιπεριφέρεια Μαγνησίας -Β. Σποράδων, προκειμένου να προασπιστεί η δημόσια υγεία και μέχρις ότου ληφθούν από το διαπιστευμένο εργαστήριο τα αποτελέσματα των λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού.

Αυτό τονίστηκε από το Γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, με αφορμή περιστατικό βλάβης στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ σημειώνεται: «Οι υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων ενημερώθηκαν στις 11-05-2015 για τεχνική βλάβη στις εγκαταστάσεις Επεξεργασία Λυμάτων, με αποτέλεσμα μικρό μέρος της παροχής επεξεργασμένου λύματος και για ορισμένες μόνο ώρες της ημέρας, να διοχετεύεται μέσω του αγωγού υπερχείλισης του αντλιοστασίου στο χείμαρρο ΞΗΡΙΑ.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, δόθηκε εντολή από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σpοράδων, σε διαπιστευμένο εργαστήριο για διαδοχικές λήψεις δειγμάτων από την περιοχή της υπερχείλισης των επεξεργασμένων, σύμφωνα με το έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ, λυμάτων, καθώς και από τις κοντινότερες παραλίες.»

Διαβάστε περισσότερα στο pagasitikosnews.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή