Γκάμπριελ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλούς τόνους υιοθέτησε χθες η γερμανική κυβέρνηση σε σχέση με τη διαπίστωση του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας. Παράλληλα, το Βερολίνο απέφυγε να σχολιάσει το ενημερωτικό σημείωμα του ΔΝΤ, με το οποίο το Ταμείο προειδοποιεί περί πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Ιούνιο αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επαναλάβει την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δηλαδή θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα μόνο αφότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος. Ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υιοθετεί συχνά πιο ήπια στάση έναντι της Αθήνας χωρίς βέβαια να παραβιάζει τη γενική «γραμμή» που χαράσσει η καγκελάριος Μέρκελ. Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος πακέτου, είπε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία έχει επιτευχθεί πρόοδος αλλά απομένει ακόμη η ολοκλήρωση σημαντικής δουλειάς. Ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λεττονίας στις 21-22 Μαΐου. Εν τω μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέφυγε να σχολιάσει το έγγραφο του ΔΝΤ περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Ιούνιο, ενώ εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε άγνοια σχετικά με επαφές του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή