Ιταλία: Συνταξιούχος τραυμάτισε οκτώ άτομα σε καβγά με γείτονές του

Ιταλία: Συνταξιούχος τραυμάτισε οκτώ άτομα σε καβγά με γείτονές του

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μισάνοιχτη πόρτα του κτιρίου στο οποίο διέμενε αποτέλεσε την αφορμή για να ανοίξει πυρ εναντίον των γειτόνων του. Ο λόγος για έναν συνταξιούχο που τραυμάτισε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, πυοροβολώντας με μία κυνηγετική καραμπίνα κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού με τους γείτονές του στη νότια Ιταλία.

Ο Μάρκο Καστιέλο, ένας πρώην υπάλληλος ασφαλείας ηλικίας 76 ετών, άρχισε να πυροβολεί αφού ανακάλυψε ότι η πόρτα εισόδου του κτιρίου όπου διέμενε στην Αφραγκόλα, κοντά στη Νάπολη, παρέμενε μισάνοικτη παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια εκείνος απηύθυνε εκκλήσεις στους γείτονές του να την κλείνουν σωστά.

Τρία παιδιά ηλικίας 7, 11 και 16 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά από τα πυρά, όπως επίσης και δύο νεαροί άνδρες ηλικίας 19 και 21 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 26 έως 55 ετών.

«Έχω το δίκιο με το μέρος μου» ισχυρίστηκε ο Καστιέλο στους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Ο ανιψιός του, που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο, είπε στην εφημερίδα La Repubblica ότι οι πυροβολισμοί που έπεσαν ήταν «το αποτέλεσμα της οργής που τροφοδοτούσε η έλλειψη κατανόησης και οι φιλονικίες των τελευταίων 7 ετών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT